Prima reacție E.On Gaz în cazul exploziei. Dezastrul, generat de instalația interioară!

explo 1000x200

Echipele de intervenție ale E.On Gaz au sistat alimentarea cu gaze naturale a imobilului grav afectat. Aceștia au declanșat o amplă anchetă pentru a găsi pista spre cauza producerii incidentului.

În urma verificării reţelei de gaz stradale, reprezentanții E.On Gaz au constatat faptul că sistemul de alimentare cu gaz al blocului nu prezintă nicio urmă de defecțiune. Cu toate că speculațiile cu privire la motivul producerii exploziei arată cu degetul direct spre E.On Gaz, aceștia se disculpă. Echipa de intervenție care a demarat cercetarile a concluzionat că nu există nicio legătură între cauza exploziei şi reţeaua stradală de distribuţie a gazelor naturale.

,,Cel mai probabil, explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze naturale provenită de la instalația interioră. Responsabilitatea pentru întreținerea și exploatarea acesteia îi revenea, în totalitate, proprietarului instalației din apartamentul care a sărit în aer”, a declarat Florentina Maghiar, purtătorul de cuvânt al companiei. În cazul de față, proprietarul responsabil este bătrâna de 70 de ani care a decedat în urma exploziei.

În decursul zilei de azi, Comisia de analiză formată ieri în cadrul ședinței de la Consiliul Local se va afla la imobilul în cauză pentru a inventaria pagubele.

Anchetă și din partea procurorilor

 Procurorii au demarat și ei o anchetă care să vină în sprijinul cercetărilor inițiate de către E.On Gaz. Se fac cercetări pentru a se determina cu exactitate circumstanţele şi sursele exacte ale acumulării de gaze ce au stat la baza exploziei. A fost întocmit și un dosar de cercetare penală.

Și aleșii locali ai Reșiței se deplasează astăzi la locul exploziei, unde urmează să analizeze situația de la fața locului. Asta, după ce ieri, în cadrul ședinței extraordinare de plen, legislativul a votat înființarea unei comisii de analiză, care va decide câți bani vor primi familiile afectate de dezastru.