S-au anunțat locurile unde vor fi amenajate centrele de vaccinare anticoronavirus în județul Caraș-Severin

România a primit deja două tranșe de vaccin anticoronavirus. Centrele de vaccinare vor fi deschise pe etape deoarece și vaccinarea se va face în mai multe etape.

În prima etapă vaccinul anticoronavirus va fi disponibil doar pentru personalul medical și cel din centrele sociale publice și private. Vor fi amenajate cinci centre de vaccinare, în cadrul spitalelor din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă.

În cea de a două etapă, și populația de rând va avea acces la vaccinul anticoronavirus, în special persoanele aflate în categoriile considerate de risc (adulți în vârstă de peste 65 de ani, bolnavi cronici, lucrători din domenii cheie), așadar în centrele de vaccinare vor fi implicate și autoritățile publice. Vor fi amenajate 16 centre de administrare a vaccinului, patru centre în municipiul Reșița, două centre în municipiul Caransebeș și în orașele Oravița și Bocșa, câte un centru în fiecare din celelalte orașe și tot câte un centru la Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș.

Oamenii se pot înscrie pe o platforma online pentru vaccinare (Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 (gov.ro)).Pe acest site puteți să găsiți toate informațiile referitoare la vaccinarea anticoronavirus.

Autor: Andrei Preda