Primăria Reșița a acționat împotriva exploatării ilegale de lemn din zona Dealul Golului

Cetățenii din Reșița au anunțat Primăria în legătură cu defrișările ilegale efectuate în zona Dealul Golului. Municipalitatea a sesizat Garda Forestieră și Garda de Mediu în legătură cu acest lucru și a trimis polițiști locali la fața locului care au descoperit că pădurea exploatată face parte din patrimoniul Ocolului Silvic Reșița.

În urmă acestor evenimente s-a aplicat o sancțiune în valoare de 3.500 de lei pentru distrugerea pășunii ce se află pe domeniul public și pentru nerespectarea amplasamentului împreună cu obligativitatea de a aduce la starea inițială suprafețele distruse. Direcția Silvică a organizat o licitație în urma căreia ordinul de exploatare a fost câștigat, au descoperit polițiștii.

„Precizăm faptul că, până în prezent, Primăria Reşiţa a făcut toate diligențele pentru a include pădurile aflate în jurul Municipiului Reșița într-un areal de protecție – zonă verde și interzicerea tăierilor de orice fel în cadrul acestei delimitări. Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, ne manifestăm DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînnoim solicitarea de a iniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului.” se arată pe pagina de Facebook „Primăria Reșița”.

leader board 728 x 90 px

Autor: Andrei