Deschiderea școlilor, amânată din cauza pandemiei

Ministerul Educației a declarat că școlile nu se vor redeschide pe dată de 11 ianuarie. Sorin Cîmpeanu susține că dată de 11 ianuarie este prea devreme pentru redeschiderea școlilor, acesta fiind termenul stabilit acum multe luni, însă își dorește ca elevii să revină cât mai repede înapoi în bănci, în măsura în care situația pandemiei va permite acest lucru.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă școlile pe 11 ianuarie, iar acesta a răspuns: „Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea din scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Revenirea la şcoală se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”.

Potrivit unor surse, Sorin Cîmpeanu ar avea în plan redeschiderea școlilor pe dată de 8 februarie. Dacă școala s-ar redeschide fizic în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala în format online.

Circa 20 de persoane protestează în Piața Universității cerând redeschiderea școlilor în data de 11 ianuarie, transmite Antena 3. Organizatorii au declarat că în majoritatea țărilor europene, școlile funcționează în mod normal.

Autor: Dani Trisca