„S-ar putea să avem surprize chiar în tabăra USR”. Fritz, avertizat că i se clatină majoritatea în CL Timișoara

ambrus chira si cocean

Cu mai multe proceduri în derulare de excludere a unor membri de partid, liberalii timișeni au timp să se uite totuși și în tabăra USR. Alin Nica îl avertizează pe Dominic Fritz că USR va pierde cel mai mult prin excluderea lui Raul Ambruș din PNL. În plus, nici în rândul consilierilor USR nu ar fi liniște deplină, mai spune Nica. 

Ionuț Nasleu, Alin Popoviciu sau Călin Roman sunt doar trei dintre liberalii excluși din partid în principal pentru declarații făcute în spațiul public de natură să prejudicieze imaginea partidului. După scandalul de la alegerile interne din PNL Timișoara de vara trecută a urmat alt val de excluderi: Raul Ambruș și alți 21 de membri.

CITEȘTE ȘI: Liberalul Raul Ambruș, la un pas de a fi exclus din partid. Pe lista neagră mai sunt și alți 21 de membri PNL

Raul Ambruș este un pion important în CL Timișoara, întregind majoritatea USR prin care Dominic Fritz își promovează proiectele de hotărâre propuse.

„Noi procedăm legal și statutar atunci când alegem să ne despărțim de anumiți colegi care nu ne fac cinste. Urmează domnul Ambruș. Prin modul său de exprimare administrativă viciază rezultatul electoral din 2020, practic schimbând o majoritate, bătând palma cu cei de la USR din consiliul local. L-am avertizat pe domnul primar că dacă face o astfel de alianță de conjunctură, dă cu piciorul la o majoritate solidă și consistentă pe termen lung, alături de PNL și de aceea noi considerăm de facto ruperea alianței din momentul în care s-a coalizat cu exclusul Raul Ambruș. Cei care vor suferi cel mai mult prin excluderea lui Raul Ambruș vor fi cei care vor pierde majoritatea în CL, am înțeles că sunt și probleme interne, deja în organizație sunt mai mulți consilieri locali care nu sunt de acord cu modul de conducere a organizației Timișoara și de performanțele administrative ale administrației USR la Timișoara și s-ar putea să mai avem surprize chiar în tabăra USR.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Cu privire la consilierul județean Liviu Cocean, susținător al lui Raul Ambruș, prezent pe scenă alături de acesta și de Claudiu Chira (n.r, acum președinte interimar Forța Dreptei Timiș) la alegerile din PNL Timișoara, liberalii nu au luat aceleași măsuri. Întrebat dacă și Cocean va fi exclus din PNL, Alin Nica a declarat: „Cu domnul Cocean se urmează aceeași procedură statutară ca și cu ceilalți colegi. Trebuie să vedem, eu o să propun (n.r excluderea), acuma… forurile statutare vor analiza și vor hotărî dacă e temeinică această propunere sau nu.”

CITEȘTE ȘI: Raul Ambruș, încă în PNL: „Nu am cum să mă înscriu în Forța Dreptei. Mi-aș pierde mandatul de consilier”

banner 970 x 250