„Să păstrezi curățenia unui oraș ca Timișoara cu lopata și mătura de nuiele e o bătălie pierdută din start”

maturat1

Ștefan Sandu, consilier local PNL, critică actuala administrație pentru faptul că permite firmei de salubrizare să curețe străzile din Timișoara folosind lopata și mătura de nuiele. „Dacă lucrează ca acum 100 de ani, merită să fie și plătiți la prețurile de atunci”, spune liberalul.

Conducerea Primăriei Timișoara este criticată pentru faptul că pe străzile orașului se face curățenie cu lopata și mătura de nuiele, exact ca acum 100 de ani.

Suntem în 2022! Poate la vârful administrației încă nu s-a aflat, dar dacă vrei să faci și să păstrezi curățenia unui oraș de dimensiunea Timișoarei cu lopata și mătura de nuiele, este o bătălie pierdută din start! Chiar nu le explică nimeni acelor băieți deștepți ce se intitulează “firmă de salubrizare” că dacă lucrează ca acum 100 de ani, merită să fie și plătiți la prețurile de atunci? Cât de mari să fie interesele din spatele acestor contracte de toată lumea acceptă cu nonșalanță această mizerie ce se servește orașului de o bună bucată de vreme? Cum să îți permiți să apari la nivelul unui asemenea oraș ca “firmă de salubrizare” având în dotare veste galbene, lopeți și nuiele, ba să te mai și laude primarul?”, a semnalat Ștefan Sandu, consilier local PNL.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

maturat2

Liberalul s-a arătat revoltat de această situație după ce Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a postat pe Facebook mai multe fotografii în care pot fi observați angajați ai firmei de salubrizare Brantner în timp ce folosesc lopeți și mături de nuiele pentru a face curat pe străzi.

banner 970 x 250
Am fost pe teren și am verificat activitatea echipelor firmei de salubrizare care împreună cu Penitenciarul rad noroiul la rigolă. Concomitent, continuă și programul de măturare mecanică a străzilor și de spălare. Recent, am semnat un act adițional prin care compania de salubrizare lucrează în trei schimburi, inclusiv în timpul zilei, ca să creștem suprafața curățată. Am dublat suprafețele salubrizate, pentru că doar o parte din străzile din Timișoara este cuprinsă în contractul de salubrizare. Ca urmare, de la începutul anului, doar din măturatul mecanizat s-au strâns peste o mie de tone de pământ și nisip”, a explicat Dominic Fritz.