Liberalul Raul Ambruș, la un pas de a fi exclus din partid. Pe lista neagră mai sunt și alți 21 de membri PNL

raul ambrus

BPL PNL Timișoara a decis, prin vot secret, la ședința de luni seară, înaintarea către BPJ PNL Timiș a propunerii de excludere din partid a consilierului local Raul Ambruș. Decizia este motivată prin atitudinea acestuia din ultimele luni, dar și poziția pe care Ambruș ar fi adoptat-o în CL Timișoara, votând împotriva hotărârii partidului. 

Liberalii lui Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara, îl acuză pe Raul Ambruș, printre altele, și de faptul că a votat contra intereselor partidului și îi reproșează că a avut o poziție ostilă față de proprii colegi și a refuzat dialogul politic cu conducerile PNL Timișoara și PNL Timiș. „Prin urmare, ne vom delimita de orice vot și atitudine a acestuia în cadrul CL Timișoara.”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

În cadrul aceleiași ședințe BPL, liberalii au decis și excluderea unui număr de 21 de membri.

„Prin aceste măsuri nu a fost sancționată opinia politică, ci modul violent prin care aceste persoane s-au manifestat de-a lungul a mai bine de 3 luni. Anterior acestor alegeri interne, am încercat în dese momente să avem un dialog, să găsim o cale de mijloc în vederea închegării unei echipe care să dezvolte și să promoveze ideile liberale în Timișoara, dar am fost refuzați și excluși din orice dialog.”, a precizat Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

După alegerile cu scandal de la PNL Timișoara, din această vară, Raul Ambruș a fost suspendat din partid. El a acuzat permanent că Alin Nica, președintele PNL Timiș, a fost ales nestatutar, ca urmare a scrutinului de la organizația municipală. Ambruș este de părere că și Cosmin Tabără este „președinte ilegitim, de carton”, care ar conduce „o organizație goală, fără membri, care are ca scop doar satisfacerea lui Alin Nica”.

„Marele obiectiv din acest moment al actualei conduceri este o alianță cu PSD, lucru la care eu m-am opus și pentru asta am plătit. Nu pentru o alianță cu PSD a fost votat PNL de către timișoreni, care au fost trădați și păcăliți de actuala conducere. Alin Nica și Cosmin Tabără vor să fie și în car și în căruță și în alianță cu USR, dar să îi satisfacă și pe cei care își doresc o opoziție împreună cu PSD, care sa blocheze dezvoltarea orașului, cu scopul ca în 2024 să se întoarcă la «ciolan», fapte care practic au transformat PNL Timiș într-un bordel și un partid care nu mai prezintă nicio credibilitate nici în cadrul alianței, nici în fața cetățenilor.”, a scris, recent, Raul Ambruș, pe Facebook.

Ambruș s-a lansat, de altfel, și în promisiunea că noua platformă liberală pe care a anunțat-o în urma scandalului de la alegerile interne va deveni funcțională curând.