Raul Ambruș, încă în PNL: „Nu am cum să mă înscriu în Forța Dreptei. Mi-aș pierde mandatul de consilier”

ambrus

La aproape un an de la scandalul de la alegerile din organizația PNL Timișoara, Raul Ambruș încă este membru PNL. Deși hulit de colegii de partid, excluderea sa încă nu a primit „sentința” finală în cadrul Comisiei de Arbitraj din cadrul filialei PNL Timiș. Ambruș spune că s-ar înscrie în partidul lui Ludovic Orban, cu care încă mai ține legătura, dar în acest caz și-ar pierde mandatul de consilier local.

Despărțirea, încă neformalizată, dintre PNL și Raul Ambruș, consilier local în CL Timișoara, a avut loc încă din ziua scrutinului intern de la PNL Timișoara, în iulie 2021. Liberalii nu au reușit încă să îl dea afară din partid.

„Ne aflăm încă la Comisia de Arbitraj din PNL Timiș. Am înțeles de la avocatul meu că este încă în pronunțare. Aștept și eu o decizie. Dacă e nefavorabilă pentru mine o voi ataca la Curtea de Arbitraj de la PNL național, unde vom urma toate căile, cu martori, cu toate procedurile aferente. Conform declarațiilor președintelui partidului și a modului în care a acționat, nemaifiind invitat la vreo ședință de grup de consiliu local la PNL dinainte chiar să fiu exclus, mă gândesc că m-au radiat din baza de date. Eu nu am vrut niciun moment să plec, PNL m-a dat afară, nu am vrut eu să plec de la PNL.”, a declarat Raul Ambruș.

În tot acest timp, Ambruș a făcut însă câteva mișcări: a înființat un club liberal – Platforma Liberal Conservatoare – și a creat o nouă majoritate în CL Timișoara alături de USR. În această nouă poziție a votat, printre altele, majorarea gigacaloriei și creșterea taxelor și impozitelor locale. Întrebat cum comentează faptul că a primit în schimbul fidelității sale față de USR posturi pentru apropiați în mai multe consilii de administrație ale societăților din subordinea primăriei, Ambruș a răspuns:

„Nu primim la schimb, că nu suntem la piață. (…) Spre exemplu la STPT, am susținut lista propusă de USR și consider că este un consiliu de administrație foarte competent și care va avea rezultate. (…) Au fost niște decizii nepopulare, foarte greu de asumat de partide. Dacă nu se mărea gigacaloria, de luna trecută timișorenii nu mai aveau deloc apă caldă și căldură. Iar în  legătură cu taxele și impozitele este o intoxicare ordinară a PNL și a PSD, la persoanele fizice s-au mărit în medie cu 10-15 lei și, într-adevăr, la SAD-uri a avut loc o mărire mai mare, dar care s-a aliniat la nivelul persoanelor juridice.”, a spus Ambruș.

Ambruș spune că deocamdată nu s-a pus în discuție demiterea viceprimarului PNL Cosmin Tabără: „E greu să spun că se descurcă atât timp are în subordine doar Patrimoniul. Nu am luat în calcul o demitere a viceprimarului, nici nu cred că această știre sau bârfă este foarte plauzibilă în momentul de față, de aceea nu pot să vă dau un răspuns foarte clar pentru că nu am analizat. Nu pot să vă dau un răspuns pe loc dacă aș susține sau nu o demitere a lui. (Ați vrea să fiți viceprimar?) În momentul acesta nu.”

CITEȘTE ȘI: Demisii din PNL Timișoara. Tabără: „Organizația nu sângerează. Câteodată e bine să mai plece unii, că e foarte important cine pleacă”

Deși consideră o mișcare bună înființarea Forței Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, Ambruș nu poate să îl urmeze pentru că și-ar pierde mandatul. „Nu văd o mișcare rea formarea noului partid al domnului Orban cu liberali, dar eu nu am cum să mă înscriu în partidul dumnealui pentru că mi-aș pierde mandatul de consilier local. Nu e singura motivație, eu vorbesc cu domnul Orban, am vorbit ultima dată acum 3 săptămâni la telefon, nu i-am promis că o să mă înscriu, nici nu mi-a cerut asta, nici nu pot în momentul de față. (…) Mai avem mult până în 2024, în primul rând mă gândesc dacă o să candidez și la ce o să candidez.”, a concluzionat Ambruș.

banner 970 x 250