Demisii din PNL Timișoara. Tabără: „Organizația nu sângerează. Câteodată e bine să mai plece unii, că e foarte important cine pleacă”

demisii pnl timisoara

Președintele PNL Timișoara admite că mai mulți membri de partid și-au dat demisia, după scandalul de la alegerile interne din vara trecută, însă apreciază că aceștia nu reprezintă o pierdere pentru organizație. Cosmin Tabără a mai precizat că unii dintre aceștia erau copii de primari liberali, răsplătiți pentru devotamentul de partid sau munca în campaniile electorale cu funcții în instituții deconcentrate sau consilii de administrație ale societăților din subordinea primăriei.

Declarațiile lui Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara și viceprimar, vin în contextul în care Claudiu Chira, deputatul demisionar din PNL care este membru fondator în partidul lui Ludovic Orban, a afirmat că i se vor alătura în Forța Dreptei câteva sute de liberali.

CITEȘTE ȘI: Claudiu Chira își strânge „soldați” în Timiș. Forța Dreptei, opoziție la PNL

Cosmin Tabără nu îi regretă pe cei care au părăsit sau vor părăsi PNL, în favoarea noului proiect politic asumat de Ludovic Orban.

„Aș ruga pe toată lumea care vrea să vadă cine a plecat din PNL Timișoara să le ia CV-urile. O să vedem că sunt ba copii de primari care își permit să facă niște lucruri umilitoare pentru ce înseamnă bunul-simț și politica. Nu mi-am permis niciodată, cât tatăl meu a fost în politică, să fac parte din consilii de administrație, să am pretenții pentru a primi bani în schimbul prestației mele, să mă angajez în societăți din subordinea primăriei, să îmi negociez punctele de vedere pentru niște posturi cheie pentru apropiații mei. (…) Organizația nu sângerează. Câteodată e mai bine să mai plece unii, că e foarte important cine pleacă. Dacă rectorul UMF Octavian Crețu ar pleca, ar fi o pierdere mare pentru PNL, dacă ar pleca Marilen Pirtea, Mădălin Bunoiu, Mihaela Valcovici, Flavius Cioca, Cristi Mircea, Raul Pătrașcu, atunci da, ar fi o tragedie. Dar când pleacă câte un copil care îmi trimite mesaje să îl ajut să își treacă examenele pentru că altfel repetă facultatea… nu e nicio pierdere. Chiar îi rog să plece, eu nu mă voi baza în PNL pe acești oameni.”, a declarat Cosmin Tabără.

„Mi-a fost drag întotdeauna Ludovic Orban. L-am votat în 2017”

Cât despre noul proiect politic al lui Ludovic Orban, partidul Forța Dreptei, Cosmin Tabără nu îi dă mari șanse de consolidare. Tabără este de părere că, mai devreme sau mai târziu, fostul președinte al PNL va reveni în partid.

„Domnul Chira să se laude dacă obține rezultate politice nu dezbinând, ci construind. Și după ce trece odată printr-un vot. Mie mi-a fost drag întotdeauna Ludovic Orban. El a reprezentat pentru mine un liberal, l-am votat în 2017, contrar hotărârii de BPJ din Timiș, dar nu cred că acel partid are șanse de reușită. Eu sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, se va întoarce la PNL. Pentru a se construi de la zero, un partid are nevoie de timp, oameni importanți, bani, influență în rândul electoratului. Au încercat și Tăriceanu, Ponta, Băsescu, Geoană, Cristi Diaconescu, e foarte greu să faci un partid de unul singur. Pe mine mă interesează PNL în ansamblu, nu ca om. Putea să fie tata în locul lui Ludovic Orban, ideea și principiul erau partidul și doctrina. Orice om poate fi înlocuit.”, a concluzionat Tabără.

1000x100 (5)