S-a dat startul vaccinării populaţiei la Modova Nouă

Un număr de 348 de doze de vaccin au ajuns cu puțin timp în urmă la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă pentru cea de-a doua fază a imunizării dintr-un total de 1.434 la nivelul județului Caraș-Severin. Se pare că mare parte a dozelor de vaccin vor fi destinate persoanelor de peste 65 de ani, întrucât doar zece cadre medicale și-au mai exprimat dorința de a se vaccina.

„Un număr de 348 de doze de vaccin au ajuns astăzi la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă. Astfel, referitor la cadrele medicale care din diferite motive nu au reușit să se vaccineze în prima fază, ele se vor putea imuniza acum. Până în acest moment, avem zece solicitări, iar restul dozelor de vaccin vor deservi imunizării persoanelor de peste 65 de ani. Trebuie precizat că o parte din medicii care nu s-au vaccinat, nu sunt contra imunizării, ci au trecut prin boală”, a explicat Claudia Andraș, purtător de cuvânt al unității spitalicești de la malul Dunării.

Referitor la cum va decurge procesul imunizării, Claudia Andraș a mai adăugat:

„Totul se va desfășura în funcție de programare. O bună parte din cei peste 65 de ani și-au arătat interesul în vederea imunizării. Programările se fac pe acea platformă, fie direct sau cu ajutorul medicilor de familie ori aparținătorilor. Nu poate nimeni să vină pur și simplu doar pentru că vrea să fie vaccinat. Trebuie să fie înscriși întru-un fel sau altul deoarece în funcție de acest lucru vom primi vaccinurile. Nu o să ni le aducă doar pentru a le ține la frigider. De asemenea, cei care, din diferite motive, nu reușesc să ajungă astfel încât să fie respectată programarea, nu este nicio problemă. Există opțiunea de anulare a programării și reprogramarea acesteia. Deci, dacă nu ai apucat să ajungi la programare, nu înseamnă că nu vei mai fi vaccinat. Acțiunea de imunizare, după cum știți, are loc în intervalul orar 08.00-20.00, ceea ce înseamnă că în cele 12 ore se pot vaccina 48 de persoane”.

Reamintim că, în cursul zilei de astăzi, județul Caraș-Severin a beneficiat de 1.434 de doze de vaccin, acestea urmând să deservească acțiunii de imunizare a unităților medicale din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă.

 

 

banner 1000 x 100 hd