Mai puțin de 90.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns astăzi în România. În Caraș-Severin, sub 1.500

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Deși în România a început teoretic faza a doua a campaniei de vaccinare, numărul de doze de vaccin care au ajuns astăzi în țara noastră a scăzut aproape la jumătate față de săptămânile anterioare. Județul Caraș-Severin a primit sub 1.500 de doze. Cui sunt destinate și unde vor ajunge ele mai exact?

87.750 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer BioNTech au ajuns astăzi în România. Dintre acestea, doar 7.020 au fost repartizate Centrului Regional de Distribuție Timișoara. Județului Caraș-Severin i-au revenit 1.434 de doze, din care se va continua imunizarea personalului sanitar din faza I, iar în paralel se vaccinează și persoanele din grupele de risc care s-au înscris deja fie direct prin intermediul platformei online, prin call-center sau prin medicii de familie.

publicitate ziar expresb 1000x100

Deocamdată, la nivelul județului Caraș-Severin, sunt deschise pentru populația din faza II spitalele din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă. Cele 16 centre de vaccinare anunțate de Prefectură mai necesită ajustări la capitolul dotare, dar și aviz din partea Direcției de Sănătate Publică. Se preconizează că acestea se vor deschide în 24 ianuarie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/