S-a acționat la ordin! Să vină DNA-ul să ne lege pe toți, că aici e o furăciune imensă!

Teatrul de Vest din Reșița apare deja în două rapoarte ale Curții de Conturi, mai întâi privind activitatea Direcției de Patrimoniu, iar mai apoi a Consiliului Județean Caraș-Severin, ca beneficiar al unor servicii contractate mai degrabă ilegal. Nu de directorul Vlădulescu, ci de indivizi care fie au ajuns în pușcărie, fie dau acum cu subsemnatul la DNA!

Despre constatările Curții de Conturi, Express de Banat a relatat pe larg. Ilegalitățile făcute în Consiliul Județean și Direcția de Patrimoniu din subordine în ultimii ani au fost comentate în termeni duri la vremea apariției raportului de președintele administrației județene, Romeo Dumitrescu, iar directorul de la Patrimoniu, Corina Pascotă, a cerut sprijin juridic pentru a începe demersurile  de recuperare a prejudiciilor. Teatrul de Vest a fost menționat la mai multe capitole cu nereguli depistate de auditori, iar directorul Nicolae Vlădulescu, cel care s-a simțit lezat de afirmațiile Corinei Pascotă și mai ales ale președintelui Dumitrescu, a replicat imediat.

„România se află într-o fază de demolare dinăuntru, în sensul că noi înșine trebuie să demonstrăm că nu suntem capabili să ne administrăm. Nu avem niciun potențial de autoadministrare. Toată lumea e coruptă, toată lumea e hoață, toată lumea minte, toată lumea fură! În acest context vreau să vorbesc despre problemele Teatrului de Vest”, a spus Vlădulescu înainte de a pune în ridicol concluziile Curții de Conturi. Din 2010 sunt acele contracte, au fost 7.000 de controale care n-au sesizat nimic, nu au spus că sunt contracte ilegale. E doar o chestiune de tehnicalitate. Nu pot găsi nimic ilegal și atunci au hotărât că ele nu sunt făcute ca la carte. Cum le-au găsit abia acum?! O acțiune de urmărire vine atunci când se constată că cineva are un beneficiu ilegal din toată afacerea. Personal, eu cred că e o acțiune comandată, dar nu vreau să dau nume acum. Tot ce s-a semnat la Direcția de Patrimoniu nu este bun, este fals și a ieșit și fostul președinte al CJ care a spus că nu a făcut nimeni în 25 de ani ce a făcut el în două săptămâni. «Să vină DNA-ul să ne lege pe toți, că aici e o furăciune imensă!», am citat din el. Eu știu ce e aici. Eu nu am niciun drept de semnat contracte, nici cu paza, nici cu curățenia, toate sunt făcute de Direcția de Patrimoniu. Sigur a acționat la ordin!  De ce nu s-a făcut licitație?! Nu știu. Dar serviciile au fost de calitate impecabilă!”, a comentat directorul Teatrului de Vest.

leader board 728 x 90 px

Vlădulescu a explicat totodată cum stau lucrurile și cu contractele semnate de mâna lui: De ce am făcut contracte de externalizare de servicii?! Pentru că Guvernul Boc din 2012 mi-a dat afară o grămadă de oameni! Un teatru nu funcționează doar cu actori. Suntem într-o fază de autodenigrare. Ne facem rău cu mâna noastră!”.

CITEȘTE ȘI:

 Jaf din banii publici! Contracte cu dedicație pentru paza Teatrului de Vest și a Sălii Polivalente!

Recuperează prejudiciile sau riscă pușcăria! Principalii vizaţi: Hurduzeu, Secăşan, Vlădulescu și Yilmaz!