Primarul Miclău omoară turismul sezonier din Băile Herculane!

Adio distracție, bun venit, relaxare! Cam așa s-ar putea traduce viziunile diferite ale fostului și actualului primar din stațiunea de pe Valea Cernei. Primul a vrut aquaparc, celălalt ar prefera un centru SPA termal!

Nicușor Vasilescu, fostul edil-șef din Herculane, a insistat foarte mult pentru realizarea unui aquaparc pe Platoul Coronini, locație devenită foarte cunoscută datorită spiralelor yoghinilor lui Bivolaru. Fără rezultat însă! Actualul primar, Cristian Miclău, are și el în plan o investiție asemănătoare, prin care urmărește același lucru ca și Vasilescu: să omoare turismul sezonier din Băile Herculane! Mai exact, să aducă turiști în stațiune pe toată durata anului, nu doar în sezonul de vârf, cum se întâmplă în prezent. „Cel mai mult am avea nevoie e de un centru SPA! Ar revigora zona, nu ar mai exista extrasezon, ne-am putea compara și noi cu celelalte stațiuni, îndeosebi cu Băile Felix, unde s-au făcut astfel de investiții, iar lucrurile merg bine”, a declarat pentru expressdebanat.ro primarul Miclău.

Acesta a dezvăluit și locația unde s-ar putea realiza o astfel de investiție atât de importantă pentru stațiune: pe amplasamentul actualei parcări din apropierea Parcului UGSR. „Ne-am gândit la parcarea de la UGSR, acolo am vrea un SPA termal, cu două nivele subterane pentru parcare, iar deasupra, SPA-ul propriu-zis. Nu ar rezolva toate problemele stațiunii, dar ar fi un pas înainte. Am beneficia tot timpul anului de turiști. Noi, în proporție de 80 la sută, ne bazăm pe turism”, a explicat edilul-șef.

Miclău nu ar spune nu nici unui aquaparc și dă asigurări că va continua toate proiectele bune ale fostului primar, Nicușor Vasilescu. „Este de luat în calcul și acel aquaparc. Asta dacă nu reușim cu SPA-ul nostru termal. Proiectele fostului primar care sunt viabile și primesc finanțare vor fi continuate. Nu am niciun motiv să le opresc”, a mai spus Cristian Miclău.