Drumul care închide spitale! Soarta pacienților stă în mâinile Consiliului Județean!

Drumul judeţean care leagă Moldova Nouă de comuna Bozovici (DJ 571) este impracticabil, asta deşi repararea lui ar rezolva problemele spitalelor din cele două localități.

Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă a fost recent în situaţia de a se închide, după ce nu a mai avut medic specialist pediatru, condiţie sine qua non pentru obţinerea finanţării integrale a activităţii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin. Problema a fost rezolvată înţelept de către managerul Paul Sebastian Pătroi, care a luat legătura cu pediatrul recent instalat la Centrul de Zi din Bozovici, cu care a discutat şi i-a propus să activeze şi la Moldova Nouă, spitalul de aici având mare nevoie de un specialist. „Din discuţia iniţială, doamna doctor a acceptat să lucreze cu o jumătate de normă şi la noi, ceea ce ar rezolva situaţia funcţionării spitalului din Moldova Nouă”, spune Pătroi.

Doar că femeia va fi obligată să facă o navetă de peste 100 de kilometri de la Bozovici, prin Anina şi Oraviţa, până la Moldova Nouă. Aşa că o bună bucată din timpul său va trebui să-l petreacă la volan, şi nu în cabinetul medical. Asta deşi între Moldova Nouă şi Bozovici există un drum judeţean, dar care la această oră este impracticabil. „Este vital drumul acesta, ar rezolva multe probleme atât pentru spitalul nostru, cât şi pentru cel din Bozovici, căci am putea face schimb de medici şi nu ar fi exclus chiar să se redeschidă spitalul din Bozovici în acest context”, mai spune Pătroi. Doar că, până acum, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cel care este proprietarul drumului, nu a prea excelat în repararea acestuia, însă actualul preşedinte, Silviu Hurduzeu, dă asigurări că drumurile judeţene vor fi prioritatea sa. „Conducerea Consiliului Judeţean cunoaşte starea drumurilor din Caraş-Severin, fapt pentru care, imediat după preluarea preşedinţiei de către Silviu Hurduzeu, domnia sa a solicitat inventarierea drumurilor şi efectuarea măsurătorilor topografice. În prezent, se lucrează la intabularea drumurilor, în vederea obţinerii extraselor de Carte Funciară (CF), necesare pentru a demonstra că proprietar pe drumuri este Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, transmitea pentru Express de Banat Consiliul Judeţean Caraş-Severin zilele trecute.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Eu ştiu ce înseamnă să se închidă un spital, aşa că am fost de acord să-i ajutăm şi pe cei de la Moldova Nouă. Drumul este foarte util şi pentru doctori, şi pentru turişti, şi pentru muncitori. Drumul acesta a fost reparat pe hârtie de multe ori, a înghiţit mulţi bani, dar concret nu s-a prea făcut nimic. Acum este o posibilitate de finanţare pe fonduri europene, pe un proiect transdanubian, de dezvoltare a zonelor riverane Dunării şi acest drum ar fi singurul care s-ar preta”, spune Adrian Stoicu, primarul din Bozovici. Până atunci, rămâne promisiunea forului judeţean că va fi măcar plombat, astfel încât să se poată circula, mai spune Stoicu.

banner maxagro