Cel mai frumos centru civic din Caraș-Severin! La Oțelu Roșu! [FOTO]

Ambiția primarului Luca Mălăiescu începe să se concretizeze! Centrul orașului Oțelu Roșu este un adevărat șantier, iar în viitorul apropiat se va transforma spectaculos.

Administrația locală a pus în practică planurile de modernizare a zonei centrale, a platoului din fața Casei de Cultură, aleilor din jurul acesteia și a parcului din apropiere. Intențiile primarului Mălăiescu în acest sens datează din primul său mandat, numai că lipsa fondurilor a amânat realizarea investiției pentru vara aceasta. Până la finele acestui an, edilul-șef este convins că Oțelu Roșu se va putea mândri cu cel mai frumos centru civic din județ. „Mi-am dorit dintotdeauna ca orașul Oțelu Roșu să aibă un centru civic deosebit, poate cel mai frumos din Caraș-Severin. Ne-am apucat de primul tronson, este aproape de finalizare, lucrările au început și la tronsonul doi, l-am scos pe SEAP, avem deja un câștigător al licitației, care s-a apucat deja de lucru. Am speranța și totodată certitudinea că vom avea finanțarea necesară pentru ca până la sfârșitul anului să terminăm toate cele trei tronsoane”, a dezvăluit Luca Mălăiescu.

Proiectul constă în înlocuirea pavelelor, amplasarea mai multor fântâni arteziene cu jocuri de lumini, realizarea unui canal cu apă traversat de două podețe de mare efect, înlocuirea stâlpilor de iluminat, a băncilor și coșurilor pentru gunoi, amenajarea de spații verzi și plante ornamentale. Valoarea lucrărilor se ridică undeva la 2 milioane de lei, cea mai mare parte din bani urmând să fie alocată pentru zona din fața Casei de Cultură, unde vor fi amplasate fântânile arteziene.

1000x200 dacus 02

„Încercăm să cheltuim cât mai puțin de la bugetul local. Avem o cerere de finanțare depusă la Minister pentru alocarea de fonduri guvernamentale. Sper ca Ministerul să înțeleagă că reabilitarea străzilor și a centrului civic dintr-un oraș nu este un lucru de neglijat. Dacă nu ni se alocă fonduri guvernamentale, vom încerca să ne descurcăm pe plan local. A doua mea ambiție personală este ca în mandatul actual să reușesc să asfaltăm tot orașul, deoarece consider că trebuie să intrăm și noi în lumea civilizată. În oraș mai este mult de asfaltat. Am totuși o satisfacție, pentru că în ultimii doi ani am asfaltat mai mult decât s-a asfaltat în ultimii 10 ani. În 25 de ani s-a asfaltat foarte puțin în Oțelu Roșu, astfel că mai este mult de lucru”, a mai declarat primarul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672606412695″]

publicitate si promovare online banner maxagro