[FOTO/VIDEO] Zilele Oraşului Moldova Nouă: spectacol pe faleza Dunării!

Ruby, Anda Adam şi Alex Velea au fost capul de afiş al evenimentului. Nu au lipsit nici celebrităţi ale muzicii populare, în frunte cu Nicu Novac, dar nici interpreţi locali.

Deşi planificaseră să înceapă Zilele Oraşului încă din 12 august, în acest an, decesul Reginei Ana şi decretarea zilei de 13 august ca zi de doliu naţional a dat puţin peste cap planul autorităţilor, obligându-le ca Zilele Oraşului să fie programate între 14 şi 16 august. Aşa că i-au comasat pe interpreţii locali şi pe cei de muzică populară din alte zone, cu numele extrem de sonore ale muzicii pop.

Prima zi a sărbătorii a început pe scena amenajată chiar pe faleza Dunării cu muzică populară, atmosfera de excepţie fiind deschisă de cunoscuta interpretă Liliana Laichici, care a urcat pe scenă împreună cu formaţia, după care renumitul interpret Adrian Stanca a reuşit să adune cei peste 5.000 de cetățeni veniți pe faleză în faţa scenei. Ștafeta a fost predată apoi muzicii uşoare, Mike Diamondz şi Rapp’Aga încheind prima zi de spectacol şi voie bună la Moldova Nouă.

În cea de a doua zi, chiar de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, 15 august, prezenţa pe faleză a fost şi mai numeroasă, locuitorii fiind atraşi la scenă şi de parada organizată de Ziua Marinei de Poliţia de Frontieră din Moldova Nouă.

YouTube video

Pe scenă a fost rândul interpreţilor sârbi să facă spectacol, maestrul Darko Filipovic reuşind chiar să-i facă pe cei veniţi la scenă să încingă o horă ca la rugă. Au urmat apoi F.Charm şi Emil Lassaria cu Caitlyn, care au smuls ropote de aplauze şi au cântat împreună cu spectatorii cele mai cunoscute hituri ale acestei veri. Desigur atracţia serii a fost Alex Velea, cel care a săgetat inimile tinerelor de la Moldova Nouă, venite nu numai să-l asculte pe unul dintre cei mai în vogă interpreţi autohtoni, ci şi în speranţa că vor reuşi să smulgă o fotografie cu interpretul preferat.

YouTube video

Cea de a treia zi de spectacol a fost dedicată interpreţilor locali, în frunte cu Bebe Dragomir, aşa cum este cunoscut interpretul în Clisura Dunării, un interpret care, deşi cântă folclor de câteva decenii, nu a avut până acum şansa să evolueze în faţa concitadinilor. A urmat un recital de folk, susţinut de un duo alcătuit tot din localnici, care şi-au zis Kaşi Band. Ştafeta a fost preluată apoi de Florin Ionaş „Generalul” şi formaţia acestuia care au reuşit să facă spectacol din interpretările Dianei Selagea şi ale lui Nicu Novac, dar şi ale mai tinerilor Nena Damian şi Daniel Ilie.

Horele şi „pacima” celor veniţi la scenă de cum au auzit primele acorduri ale „Generalului” i-au făcut pe folclorişti să cânte până târziu în noapte. Abia după ora 23.00 pe scena din Moldova Nouă a urcat și Anda Adam.

Finalul a fost unul apoteotic. Ruby a urcat pe scenă în ropote de aplauze şi, împreună cu primarul Adrian Torma, a dat startul unui superb foc de artificii lansat de pe o barjă de pe Dunăre, un foc de artificii superb, care a durat aproape 15 minute şi care a fost, de asemenea, o premieră pentru locuitorii oraşului-port de la Dunăre.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669485527883″]

Se subînţelege că n-au lipsit distracţia, croazierele pe Dunăre cu barca sau şalupa, mâncarea tradiţională, cam toate ingredientele unei petreceri urbane reuşite, localnicii fiind extrem de încântaţi şi declarând că de pe vremea comuniştilor aşa manifestare amplă şi frumoasă nu au mai văzut.