[FOTO/VIDEO] Vals cu ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră pe Dunăre

Spectacol în toată regula pe Dunăre, de Ziua Marinei. Autorităţile locale din Moldova Nouă, împreună cu Poliţia de Frontieră, a organizat un exerciţiu demonstrativ chiar lângă faleză, în apropierea scenei unde s-au desfășurat şi Zilele Oraşului.

Trei dintre cele mai folosite şalupe şi nave ale Poliţiei de Frontieră au executat manevre demonstrative şi urmăriri, spre deliciul publicului adunat în număr foarte mare pentru a asista la ineditul show menit să aniverseze una dintre cele mai frumoase arme ale Armatei Române.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672576292425″]

leader board 728 x 90 px

„Continuatori ai tradiţiilor multor generaţii de străjuitori ai hotarelor ţării, marinarii aflaţi pe navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră Române îşi îndeplinesc misiunile specifice ce le revin pentru securizarea frontierei de stat în zona de competenţă, prin impunerea autorităţii statului român în apele de frontieră, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere. Acţionând de multe ori în condiţii vitrege, poliţiştii de frontieră marinari au dat întotdeauna dovadă de profesionalism şi dragoste pentru meseria aleasă. Astfel, cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră urează tuturor marinarilor şi celor care iubesc MARINA multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare «BUN CART ÎNAINTE»!”, a fost mesajul transmis de către inspectorul-şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră tuturor acelora care se află pe mare sau în apele fluviale.

Ofiţerii şi agenţii celor trei nave au fost aplaudaţi la scenă deschisă de mulţimea de locuitori din Moldova Nouă, adunată la auzul sirenelor care au dat startul exerciţiului demonstrativ pe Dunăre.