Gărâna Folk Festival 2016 – spectacol fabulos în Poiana Lupului!

A XI-a ediție a festivalului de folk din Munții Semenicului a depășit orice așteptări, iubitorii muzicii de calitate trăind trei seri memorabile într-un cadru natural de poveste și în fața unei scene pe care au urcat legende vii ale genului.

Temperaturile foarte scăzute din termometre au descurajat multă lume, astfel că în Poiana Lupului n-au ajuns decât cei mai împătimiți fani ai folk-ului, ceea ce a asigurat o atmosferă fantastică. Ducu Bertzi și Mircea Baniciu au fost vedetele serii de vineri, ambii fiind întorși de mai multi ori pe scenă de aplauzele publicului în extaz, care nu s-a retras spre pensiuni, corturi sau spre casă decât după miezul nopții. Sâmbătă seară a fost mult mai frig, doar vreo 4 grade Celsius, dar și mult mai multă lume. Atmosfera, din nou, extraordinară. Reșițeanul Cristi Iakab și The Road Band au urcat primii pe scenă, după care s-a cântat și s-a râs în hohote cu Țapinarii, veniți la Gărâna cu muzica lor pentru nunți, dar mai ales pentru divorțuri. Zoia Alecu și Nicu Alifantis au schimbat registrul, au atins latura mai sensibilă a celor câteva mii de spectatori, pentru ca seara să-i regăsească pe toți în picioare, pe butucii din Poiana Lupului, cântând și dansând cu Mircea Vintilă și Brambura.

mircea baniciu

leader board 728 x 90 px

Duminică, seara bonus a ediției de anul acesta, a aparținut Phoenix-ului lui Nicu Covaci. Un recital magnific, greu de egalat. Poate doar la Gărâna, anul viitor! În altă ordine de idei, Lupo Touring a făcut și în acest an pentru turismul din Banatul Montan, într-un singur sfârșit de săptămână, cât nu au făcut politicienii din Caraș-Severin într-un sfert de secol!

garana folk festival