Instituţii cărăşene subordonate Ministerului Mediului, strâns unite în muşamalizare!

Deconcentratele din subordinea Ministerului Mediului nici măcar nu au pagini web, de transparență ce să mai vorbim? Evaluarea realizată de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a analizat și transparența Ministerului Mediului și a instituțiilor din subordine.

Deși în județul Caraș-Severin sunt foarte multe deconcentrate care i se subordonează Ministerului Mediului (Agenția de Protecția Mediului, Garda de Mediu, Direcția Silvică, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare/Garda Forestieră, Societatea de Gospodărire a Apelor, Parcuri Naționale și Naturale), singura instituție care are pagină de internet proprie este Agenția Județeană de Protecție a Mediului Caraș-Severin.

La evaluare, specialiștii din minister au concluzionat că gradul de conformare este „parțial” și că lipsesc informații importante, iar altele sunt afișate doar în parte. Spre exemplu, conducerea instituției este prezentată, dar lipsesc CV-urile, nu găsim rapoarte de activitate, organigrama, programe și strategii, bugetul și situația drepturilor salariale, planurile, contractele de achiziții, dar nici unele rapoarte privind transparența.

Deși Direcția Silvică Caraș-Severin are un site propriu, acesta nu a fost cuprins în evaluarea ministerului, site-ul nefiind declarat de RNP. La fel stau lucrurile și cu cele 4 parcuri naționale și Parcul Natural Porțile de Fier, toate având pagini web proprii, dar care nu au fost declarate la monitorizare. Ca și Poliția de Frontieră, Serviciul de Gospodărire a Apelor nu are pagină de web, ambele fiind structuri ale unor deconcentrate regionale, cu sediul la Timișoara, fiind evaluate regional.