Stepanescu a lăsat Reșița fără Stadionul „Mircea Chivu”! 49 de ani, la mâna lui Cătălin Rufă!

Departe de a fi un apărător al intereselor lui Cătălin Rufă, așa cum anunță portavocile celor care au îngropat fotbalul reșițean, Express de Banat va continua să prezinte situația reală din Valea Domanului, lucruri care s-au dorit a fi ascunse sau care, astăzi, din cauza unor acțiuni nesocotite, pot produce grave prejudicii bugetului local. Practic, din cauza jocului foarte riscant practicat de primarul Nelu Popa, Reșița riscă să genereze un nou caz Mititelu, căruia FRF trebuie să-i plătească despăgubiri uriașe!

Municipalitatea a încercat să-i facă vânt lui Cătălin Rufă din Valea Domanului, cu sau fără echipă. Primul care a acționat în acest sens este chiar cel ce l-a adus la Reșița: Mihai Stepanescu. Odată ce primarul a fost încătușat, demersurile le-a continuat Ioan Crina, care l-a notificat în iarna trecută pe acționarul majoritar cu privire la întreruperea asocierii începând din această vară. Nelu Popa, care a preluat șefia administrației locale după alegerile din 5 iunie, a mers și el pe aceeași idee. Rufă trebuie să plece cu orice preț! Și a plecat! La Snagov. Dar rămâne în continuare legat de Consiliul Local Reșița, de bugetul local și de baza sportivă „Mircea Chivu”!

Contractul de asociere în participațiune ce are ca scop funcționarea în condiții optime a unei echipe de fotbal în municipiul Reșița pentru o perioadă de 49 de ani a rămas în vigoare, în ciuda doleanțelor lui Stepanescu, Crina și, mai nou, Popa. Și asta pentru că administrația locală nu a îndeplinit cumulativ toate condițiile prevăzute în contractul de asociere pentru denunțarea unilaterală a acestuia. Printre multele obligații asumate prin contract, Municipiul Reșița s-a angajat să transmită în folosință gratuită baza sportivă din Valea Domanului. Mai exact, Stadionul „Mircea Chivu”, împreună cu toate anexele: vestiare, birou, cantina, sală de mese, sală de protocol, hotel cu 28 de locuri și un apartament, sala de ședințe, sala de forță, cabinet medical și două terenuri de antrenament. Toate acestea, pentru o perioadă de 49 de ani!

CSM Școlar, la mâna lui Rufă!

Jocul la intimidare practicat de mai bine de un an de autoritățile reșițene l-a adus pe Cătălin Rufă la capătul răbdării, iar acesta a ținut să le reamintească partenerilor săi din Primăria și Consiliul Local Reșița câteva prevederi contractuale, cu care nu te poți juca. Nu fără să plătești de să-i usture pe reșițeni! Prin intermediul unui executor judecătoresc, Consiliul Local și primarul Nelu Popa au fost notificați să respecte în continuare obligația contractuală de a pune la dispoziția echipei de fotbal Metalul baza sportivă. Mai mult, CSM Școlar a promovat în Liga a III-a, iar acest club a fost asigurat de tot sprijinul municipalității, numai că pentru a juca și a se antrena în  Valea Domanului are nevoie de acceptul lui Cătălin Rufă. „În măsura în care CSM Școlar dorește utilizarea bazei sportive în paralel cu echipa Metalul, vă atragem atenția că sunt aplicabile prevederile art. 15.5 din Contractul de asociere, potrivit cărora: «Cu excepția acordului scris și prealabil al părților, dreptul de folosință transmis de Municipiul Reșița exclude utilizarea în același mod a Stadionului Mircea Chivu și a bazei sportive de către orice altă echipă de fotbal, cu excepția echipelor de juniori, dar fără a afecta desfășurarea partidelor din anul competițional sau a programului de antrenament al echipei de fotbal și a activităților conexe acestora»”. Practic, pentru ca Școlarul să joace și să se antreneze pe „Mircea Chivu”, pe terenul sintetic. Să folosească vestiarele, hotelul și tot ce mai e în Valea Domanului, e nevoie de acordul scris al lui Cătălin Rufă!

A primit Stadionul „Mircea Chivu”, dar joacă la Snagov!

În mod paradoxal, deși Metalul Reșița are drept de folosință a bazei sportive pe toată durata de valabilitate a contractului de asociere, 49 de ani sau până la rezilierea acestuia, echipa de fotbal de Liga a II-a joacă meciurile de pe teren propriu la Snagov. Cătălin Rufă susține că reprezentanții municipalității au refuzat să pună la dispoziția celor veniți să omologheze stadionul documentele necesare. În consecință, a mutat echipa la Snagov, unde se bucură de sprijinul autorităților locale. „Nu știu ca domnul Rufă să fi cerut documentele pentru acreditarea terenului la Primărie, n-am primit niciun act. Cu siguranță, dacă le cere, le va primi și va putea juca liniștit la Reșița”, a răspuns primarul Nelu Popa.

Prin același executor judecătoresc însă, Cătălin Rufă și administratorul judiciar al clubului notificaseră Primăria și Consiliul Local Reșița în acest sens, încă de la începutul lunii august. Deși primarul Popa pretinde că habar nu are de acest aspect. Mai exact, cei doi au solicitat administrației reșițene punerea „de îndată și necondiționat, a întregii documentații aferente bazei sportive la dispoziția Asociației CSM Reșița și a CS Metalul Reșița, întrucât prezentarea acestei documentații de către Municipiul Reșița este necesară pentru obținerea autorizărilor și omologărilor necesare pentru disputarea partidelor de fotbal pe Stadionul Mircea Chivu, ceea ce reprezintă, de altfel, una din obligații contractuale ale Municipiului Reșița”. Legat și de acest aspect, Rufă a lansat noi avertismente: „Împiedicarea Asociației CSM Metalul Reșița și a CS Metalul Reșița de a pune la dispoziția autorităților și instituțiilor competente documentația aferentă bazei sportive ar reprezenta o gravă încălcare a obligațiilor contractuale, fiind așadar imperios necesară comunicarea fără întârziere a documentației solicitate. În caz contrar, ne vom vedea nevoiți să ne adresăm instanțelor de judecată pentru a vă constrânge în acest sens, urmând totodată a solicita și daune-interese pentru acoperirea prejudiciilor suferite prin neîndeplinirea de către dumneavoastră a obligațiilor contractuale!”.

În ciuda jocului la intimidare practicat de primarul Nelu Popa și predecesorii săi, Rufă pare să dețină controlul în acest meci al nervilor și, totodată, să amenințe serios bugetul Reșiței. Municipalitatea e mai degrabă în ofsaid și are mare noroc că Rufă nu joacă deloc dur. „Eu le-am dat acordul celor de la CSM Școlar să joace și să se antreneze, să folosească întreaga bază sportivă, deși, vedeți, eu sunt obligat să joc la Snagov. Le dau transferurile celor peste 40 de juniori, pentru că nu vreau să le fac rău copiilor. Aș fi putut foarte bine să nu permit Școlarului să intre pe «Mircea Chivu», aș fi putut ține un an și ceva atâția juniori departe de fotbal, dar eu nu fac astfel de jocuri murdare. Eu am vrut să găsesc înțelegere și să facem performanță la Reșița, dar dacă nu se vrea…”