Jaf din banii publici! Contracte cu dedicație pentru paza Teatrului de Vest și a Sălii Polivalente!

explo 1000x200

Direcția de Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin s-a dovedit o vacă foarte bună de muls de către băieții deștepți. La DADPP s-au atribuit pe șpagă contracte pentru întreținerea și repararea drumurilor, lucru dovedit deja de instanțele de judecată, dar Curtea de Conturi a descoperit probleme și cu privire la alte contracte de achiziții publice.

Auditul financiar executat de Camera de Conturi Caraș-Severin la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin a scos în evidență o mulțime de alte nereguli decât cele pedepsite deja prin sentințe de condamnare. Spre exemplu, controlul care vizează perioada de dinaintea venirii Corinei Pascotă la șefia DADPP a descoperit plăți făcute pentru servicii de pază fără să existe documente justificative.

Concret, în 2015, în baza contractelor de prestări servicii de pază încheiate cu SC Stoin West SRL Caransebeș, DADPP a acceptat la plată și a decontat servicii de pază atât pentru activitatea proprie, cât și pentru ordonatorul terțiar UATJ Caraș-Severin – Teatrul de Vest, fără a avea la bază documente justificative care să confirme prestarea acestor servicii. „În fapt, în perioada 2007-2011, DADPP a încheiat cu SC Stoin West SRL Caransebeș cinci contracte prestări servicii pază pentru cinci obiective. Contractele s-au încheiat pe o perioadă de un an și s-au derulat în continuare în baza art. 5 din contracte potrivit căruia acestea se pot considera prelungite de drept în mod succesiv pentru aceeași perioadă convenită în contract, dacă ambele părți continuă să-și îndeplinească obligațiile asumate și în cazul în care niciuna dintre părți nu comunică în scris cu privire la reziliere. În 2012, prin contracte de cesiune SC STOIN West SRL Caransebeș a cedat toate drepturile, obligațiile și condițiile stabilite și fixate prin contractele de prestări servicii de pază în favoarea SC Stoin West Protect Security SRL Caransebeș“, au notat auditorii în raport.

Cele descoperite de Curtea de Conturi sugerează foarte clar că SC Stoin West a primit un contract cu dedicație. Auditorii au arătat în raport că achiziția s-a efectuat prin atribuire direct, fără să existe oferte de preț și de la alte societăți de pază. Mai mult,  în contract nu se specifică numărul de agenți care execută paza, iar în unele contracte nu este menționat nici intervalul orar în care se prestează serviciile de pază. Prețul lunar sau tariful orar s-au majorat și ele periodic, DADPP acceptând să plătească mai mult fără a avea la bază o fundamentare. Și asta nu e tot. Camera de Conturi a constatat că, în 2015, pentru Sala Polivalentă, DADPP a decontat, în baza unui contract din 2007 (!), și a acceptat la plată servicii de pază pentru un număr mai mare de ore decât cele prevăzute în contract!

Auditorii au mai descoperit o mulțime de alte probleme! Rămâi pe expressdebanat.ro!

banner 970 x 250