Ruinele de pe Semenic se găsesc şi pe Muntele Mic

Clădirea imensă care prin anii `90 era cea mai modernă din Complexul turistic Muntele Mic strică, în prezent, imaginea staţiunii. Dezvoltarea turismului stă oarecum în loc, în condiţiile în care actualul proprietar nu se sinchiseşte să investească în edificiu, dar nici să îl scoată la vânzare.

După ce a trecut prin mâinile nenumăraţilor agenţi economici şi privatizat, Hotelul Sebeş de pe Muntele Mic nu şi-a „revenit” nici în ziua de azi. Unul dintre cele mai importante mijloace de cazare care funcţiona în primii ani la o capacitate maximă, dispunând pe atunci de aproximativ 300 de locuri de cazare, pe nouă nivele, se află într-un proces de continuă degradare. Asta, din 1993 încoace, când managementul s-a transformat într-unul  necorespunzător, iar numărul turiştilor a început să scadă tot mai mult. Investiţiile privind reabilitarea acestuia se ridică la o valoare destul de mare, însă speranţa cărăşenilor nu moare niciodată.

CITESTE SI: Stațiunile climaterice de ieri, uitate în timp

De-a lungul timpului s-a constatat că nu a fost o construcţie potrivită pentru condiţiile de pe munte, dar eu am fost şi în staţiuni din străinătate şi pot spune că existau construcţii la fel de impunătoare, s-ar spune că s-ar potrivit cu muntele, deşi este înalt. Agentul comercial care se ocupă de el speră să îl poată aduce într-o zi la condiţiile normale de cazare. Bineînţeles că necesită o investiţie foarte mare, dar mai bine ceva decât să fie supus degradării”, a precizat alpinistul Coco Galescu.

sebes

Proprietarii pensiunilor sunt de părere că este foarte greu ca hotelul să beneficieze de vreo reabilitare. „După ce s-a întâmplat iarna aceasta nu văd să se facă ceva. Este prea mare, sunt cheltuieli multe. Am înţeles că se va revinde la nişte elveţieni, nu e ceva sigur. Este greu de spus că cineva poate să bage bani în Muntele Mic dacă statul român nu ajută cu nimic. În orice caz, eventuala refacere a hotelului nu va înflori turismul. Doar infrastructura va putea aduce mai mulţi turişti pe munte”, a explicat pentru Express de Banat Nelu Ghergha, proprietarul pensiunii Cerbul.

CITESTE SI: Proiectul de schi al lui Dunca se poate realiza doar cu implicarea statului!

În prezent, hotelul ruină din staţiunea cărăşeană se află în proprietatea firmei Goodbless din Caransebeş, scrie banaterra.eu. Potrivit site-ului, lipsa fondurilor şi proasta administrare a clădirii au dus la încetarea lucrărilor de renovare a acesteia în anul 1998. De atunci şi până în prezent hotelul este nefuncţional, iar pentru modernizarea sa este nevoie de o investiţie foarte mare. Se pare că proprietarul nu are această posibilitate, dar nu doreşte nici să se asocieze cu cineva ori să vândă imensa clădire.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/