Rufă vrea să se îmbogățească pe spatele reşițenilor!

Cam asta este concluzia care se desprinde după acuzaţiile din ultima jumătate de an care îl vizează pe acţionarul majoritar al clubului de fotbal Metalul Reşiţa, în care municipalitatea investeşte 12 miliarde de lei vechi pe an!

Adus în Valea Domanului de primarul Mihai Stepanescu, care a garantat pentru onestitatea şi corectitudinea lui, şi acceptat prin votul majorităţii Consiliului Local, Cătălin Rufă este hulit acum de foarte mulţi dintre cei care săreau în sus de bucurie în urmă cu doi ani, când Reşiţa a revenit pe harta fotbalului românesc de liga a doua. Motivele sunt cât se poate de ciudate şi de greu de înţeles, atât timp cât echipa este pe locul doi şi, până mai ieri, avea şanse reale la promovare într-un duel cu mult mai bogata ACS Poli Timişoara.

Concret, lui Rufă i se reproşează că nu prea mai vine pe la Reşiţa şi că e foarte distant în relaţia cu primarul Mihai Stepanescu. Totodată, i se reproşează faptul că Metalul are unele datorii către furnizori sau colaboratori şi că şi-a plătit uneori fotbaliştii cu întârzieri. Nemulţumiri au existat şi după îndepărtarea unor jucători precum Staicu şi Ciobanu, ambii foarte iubiţi de galerie. Fanii din Guardia Rosso-Nera i-au reproşat şi primul gol încasat ieri de Zimmermann, înjurându-l şi cerându-i să plece de la Reşiţa. Tot ieri i s-a mai reproşat ceva, de data asta, oficial, de către celălalt acţionar. „În urma unor sesizări venite de la suporterii ce s-au prezentat la meciul CS Metalul Reşiţa – FC Caransebeş din data de 21.03.2015 privind creşterea preţului biletului de intrare de la 5 lei la 10 lei, Primăria Municipiului Reşiţa, având calitate de acţionar al clubului în cauză, aduce la cunoştinţa iubitorilor de fotbal că această decizie a fost luată la iniţiativa acţionarului Rufă Cătălin (Jean Turmacu în calitate de administrator), fără a ne consulta sau a ne solicita opinia. Pentru că ne dorim ca suporterii să vină în număr cât mai mare la meciurile echipei, atragem atenţia asupra acestor practici lipsite de etică şi vom face toate demersurile pentru a remedia situaţia creată”, ni s-a transmis de la Cabinetul primarului Stepanescu.

Legat de dublarea neanunţată şi neinspirată a preţului biletelor nu prea există scuze, deşi Cătălin Rufă a explicat situaţia. „Din play-off aveam intenţia de a scumpi biletele. Problema este că se terminaseră biletele de 5 lei, nu mai erau suficiente, şi ne-am dat seama târziu. Nu puteam pune în vânzare şi cu 5, şi cu 10 lei. E o situaţie neplăcută pe care ne-o asumăm. E vina noastră. Cu această ocazie vreau să cer scuze microbiştilor reşiţeni”, a precizat Cătălin Rufă.

Ce motive întemeiate ar fi ca Rufă să plece din Valea Domanului e greu de înţeles, pentru că administraţia locală, prin reprezentanţii legali, cel puţin până în prezent, nu a spus şi demonstrat că patronul rosso-nerilor ar fi furat bani, ar fi fraudat bugetul public sau ar fi implicat clubul în afaceri murdare, meciuri trucate sau în mafia pariurilor.

Comments

 1. Vlad says:

  să vă duceti dracu amandoi. si tu stanciule si rufa. puteti lasa intrarea libera mai vine moarte să vada circoteca din teren dictata de rufa. nu ti-e rusine mai stanciule sa scri urat de rufa cand te plateste cu bani frumosi sa faci afisele si sa scri articole pro? tu noua suporterilor ne povestesti cum sta treaba in vale? te cunoastem ca pe-un cal breaz… duceti-va dracu amandoi !

 2. GRN says:

  Rufa este un mare mincinos. Cum poate spune ca a folosit biletele deja tiparite pentru play off,cand pe bilete scria FC Caransebes ? Caransebesul e in play off ? cum nu au mai fost bilete cu 5 lei ? cine e vinovat ca nu au mai fost facute bilete in valoare de 5 lei ?Noi aveam o informatie de vineri de la pranz ca biletele vor fi 10 lei. Vineri inca era timp ca toti suporterii sa fie informati de acest lucru.

 3. dori says:

  cele 4-5 miliarde avute de rufa datorie nu e suficient ?

 4. silverius says:

  Sa iti fie rusine magarule. Auzi la el cateva datorii? Cam cat? O zici de Parca is 50 de lei. E vorba de miliarde. Dute tu cu Rufa la bucuresti sa te ia catel de companie sa-ti mai arunce cate un “os” magarule.

 5. suporter says:

  Esti un jegos rufa,un nenorocit penal..care ti-ai batut joc de valcea iar acum ai venit la resita si ai facut datorii si aici si iti bati joc de suporteri.Ai vandut jucatorii care erau mai apropiati de galerie.

 6. Suporter GRN says:

  Zimmerman nu a fost injurat. Zimmi nu a fost injurat nici la golul doi cu atat mai putin la un gol luat din 11 m.rufa isi asuma vina ? cu ce ne incalzezte ca nu a fost in stare sa faca o serie de bilete de 5 lei ? cu ce ne incalzezte ca a trebuit sa platim noi la Ardealul Cluj 25 000 de euro in urma gafei sale ? rufa e cautat pentru destule datorii si de patronul firmei de paza si de patronul firmei de transport al echipei si de alti furnizori. Cat timp trebuie sa mai acoperim aceste datorii ? Cat timp mai rezistam pana la insolventa ?

 7. silverius says:

  Rufa meciu care vine ce joci la pariuri? Zi sa bag si eu sa ma imbogatesc. Ai lasat valcea cu 180.000 € datorie. La noi ai 100.000. PLEACA ! mutu echipa altundeva? MUT-0 te mai ia dracu. Crezi ca lumea nu vede. Teapa acolo teapa aici.

 8. Brigate Lunca says:

  Pleaca .Catalin Rufa a facut doar rau in ultimele luni totul culminand cu sambata aceasta .
  1. a indepartat jucatori de la echipa . Cacao, Sorin Ciobanu, Staikone..
  2. nu si-a achitat indatoririle fata de jucatori
  3. Proasta organizare din interiorul clublui , oamenii pusi de el, lucreaza fara profesionalism .
  4. Scumpirea biletelor la un meci important, fara a anunta din timp spectatorii.
  5. Inexistenta unui dialog intre noi suporterii si el .
  6. Datorii fata de firma de paza, fata de cea de transport.
  7. Declaratii mincinoase in presa fata de situatia echipei.
  8. Vanzarea unor jucatori de perspectiva :Tomozei, Vatajelu, etc.
  9. Datorii acumulate de mai mult de 1 mld la echipa.

 9. Vlad says:

  stanciule, la noi in vale nu ar fi fost prima data doi pe-un bilet. asa ca invata-l pe rufanu altceva , vraja marii asta cu bilete de 5 lei 10 lei merge la tine la severin. sau daca l-a arestat pe primarul de acolo cu care ati batut palma in sensul asta crezi tu stanciule ca suntem prosti nu? joci la doua capete bai acest stanciu. esti pe la caransebes cu popovici gugulanu’ mai bagi prosteala pe la handbal prin tribuna cu lolea si pe urma scri de el ca el a imbolnavit el fotbalul… bai sa-ţi fie rusine acest tradator de oras. Alcoolul si vbanii ti-au luat mintile chiar in halul asta? n-ar fi de mirare ca tu sa pariezi chiar bani frumosi doar din 2000 lei cat iei lunar de la rufa…

 10. Suporter Metalu Resita says:

  Rufa esti 0 pleaca din Valea Domanului ordinarule care esti , vi aici sa faci datori ai distrus Valcea si acu vi la Resita AFARA. Rufaaa,rufaaa, rufaaaa lasaneeeee…lasaneeeee

 11. Gusca says:

  Echipa nu a fost injurata de galerie. Echipa a fost sustinuta cu fair play acasa si in deplasare. Eu stiam de pretul biletelor de vineri. Vineri nu se putea prin posturile de radio – tv, sa fie anuntati suporterii de aceasta scumpire ?

 12. petrik-GRN says:

  Eu personal nu mai suport faptele lui Rufa și până nu
  Pleacă din Vale…nu mai merg sa încurajez echipa. Respect pentru domnul primar!

 13. resicza says:

  Rufă Pleacă Din Vale ! La-sa-Ne Taranulee !

 14. Uzzi Grn says:

  Rufa esti o rusine,esti un gunoi!Pleaca de aici,pleaca unde ai vedea cu ochii,yo unul sunt scarbit de tine,cand aud de numele tau imi vine sa vomit,din cauza ta au plecat jucatori foarte buni ca Sorin Ciobanu si Marius Staicu si multi altii!Esti o rufa murdara care merita bagata in acid sulfuric. RESPECT MAXIM PENTRU DOMNUL PRIMAR MIHAI STEPANESCU!

 15. Vlad says:

  ba sa nu plece din vale. să plateasca datoriile, nu sa ne lase datori cum a lasat la valcea. noi vrem o echipa fara datorii. nu sa fim ge comegia lumii.

 16. LuxPhotoFuchs says:

  Comentariul este adresat frumoasei şi unicei grupări de suporteri, GUARDIA ROSSO NERA: Dragi băieţi din Guardia, copii, tineri dar şi pentru cei mai în vârstă care mă cunosc, v-am iubit, v-am lăudat, respectat, dar şi criticat, am iubit familia Birău, doi oameni unici în România, membri ai GRN. Din start am fost împotriva acestei mârşăvii având experienţa cumpărării de loc de la Ineu, sau schimbării în Universitatea Craiova II a CSMR-ului.Am dat exemplul SUPORTERILOR echipei de liga a 4-a, ASU Timişoara (6000 de sufletişti la meciul cu Ripensia), a celei de liga a 3-a UTA Bătrâna Doamnă, a piteştenilor care pentru a cinsti culorile tradiţionale ale echipei favorite au sacrificat meciurile de primă divizie aşteptând ca apă să vină şi la moara lor (FC Caransebeş e un bun exemplu). Voi aţi trădat roş-negrul vechi de peste 80 de ani dar i-aţi venerat în schib acum pe Bogdan Szijj, pe Zimmermann, pe Breşneni…Flori coapte şi ele în grădina de unde s-au ridicat Chivu, Panduru, Potoceanu, Moţi şi mulţi, mulţi alţii. Câtă dreptate aţi avut afişând cu ani în urmâ bannerul: BANII REŞIŢEI ÎI PAPĂ, ALT MITIC, ACEEAŞI ŢEAPĂ! Iar pentru cei 2-3 din galerie care m-au înjurat sistematic nu le doresc decât sănătate, să trăiască până la 120 de ani!

 17. hmmm says:

  Caransebes a fost peste Resita in acest meci,galeria Caransebesului a fost la inaltime,cea Resiteana ca de obicei nu foarte numerica dar destul de activa.se vede clar ca nu se doreste promovarea prin slabirea echipei in iarna.cel mai probabil echipa o va lua de la zero…

 18. Suporter GRN says:

  domnul Fuchs are dreptate intr-o oarecare masura

 19. suporter resita says:

  inca avem in memorie desfintarea CSM Resita de dinel staicu. a inglodat clubul in datorii dupa care l-a bagat in faliment. catalin rufa la datoriile deja acumulate este la un pas de faliment.daca rufa nu are fonduri sa sustina echipa ,poate vinde macar o parte din el pentru a supravietui.

 20. cosmin says:

  Adevarul este undeva la mijloc..nu rufa a venit cu japca la resita ci a fost sunat de 20 ori pe zi de primar sa vina ca i se ofera un contract bun
  LUMEA NU INTELEGE CA NU SE POATE PROMOVA CU BUGETUL ACTUAL.
  SI MAI CEVA DACA NU SE DESFIINTA CAMPION CU 18 ECHIPE 90 SUTA ERAM PROMOVATI
  ECHIPA ASTA MERITA MAI MULT RESPECT,DESI MULTI VIN LA STADION SA INJURE ….

 21. cosmin says:

  Si inca ceva…..nea petre suntem in anul 2015..fara rufa resita nu avea echipa inca 10 ani..nu mai trai din amintiri..poli timisoara va juca inca 10 ani in d.daca nu investea primaru robu timis nu exista ..SA NU UITAM CA RESITA ERA IN D cand a fost reinventata de primar si de cristi bobar…

 22. Burebista says:

  Cosmin , gresesti .Resita avea 2 echipe in C cand a fost adusa echipa de la Valcea in B. Asa cum s-a investit la Caransebes si s-a promovat treptat se putea si la Resita. Iar despre Poli , adevarata Poli anul acesta promoveaza in C si atata timp cat are suporterii langa ea se v-a gasi si sutinere pentru mai mult.

 23. Seby says:

  o sa-i sugem pula lui rufa, ca acest om poate pleca cand vrea pula lui de aici . in ce priveste ce spune unul sau altul din oficialii resiteni , este supt de pula . rufa pleaca cu echipa unde doreste daca constata ca primaria nu a dat banii la timp . primaria nu a dat banii la timp de cam 4 ori sporadic , pana acum in cei aproximativ 2 ani de colaborare . rufa va avea castig de cauza in orice forma de judecata finala / nu la caras-seberin sau resita , unde domneste dezordinea , saracia si pilangia. va fi acolo unde doreste iohanis cu intreaga ROMAnie si ceilalti apropiati sa schimbe mentalitatile jegurilor nemernice si ultracomuniste din ROMANIA.

 24. suporter resita says:

  seby ,primaria este la zi cu fondurile pentru club.daca tot o dai pe politica te intreb de ce nu a stat la Valcea rufa asta? acolo tot mentalitate ultra comunista e ? dar la snagov ? tu vorbesti in calitate de suporter sau in calitate de membru de partid a lui vela ?