UPDATE: Anculia şi Simi au fost arestați!

Percheziţiile de ieri s-ar putea finaliza cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În aceeaşi situaţie sunt atât şeful APIA, cât şi primarii de la Oţelu-Roşu şi Socol, acolo unde anchetatorii au găsit inclusiv arme.

 

UPDATE, ora 22.45

În urmă cu doar câteva momente, magistrații timișoreni au dispus arestarea preventivă a lui Iancu Simion Simi, Romică Anculia și Valentin Ghiță pentru următoarele 29 de zile. Avocații celor trei au făcut deja recurs. Primarii din Oțelu Roșu și Socol și șeful APIA Caraș-Severin vor fi duși în arest în mai puțin de jumătate de oră.

UPDATE, ora 20.25

Anculia, Simi și Ghiță se află și la această oră în boxa acuzaților de la Tribunalul Timiș, unde judecătorii pun în discuție arestarea lor pentru 24 de ore. În acest moment, avocații celor trei învinuiți cer magistraților cercetarea lor în stare de libertate, eventual cu interdicția de a părăsi localitatea sau țara. Rămâi pe Express de Banat pentru a afla decizia instanței.

UPDATE ORA 15.30
Romică Anculia, Iancu Simion Simi și Valentin Ghiță au intrat în sala de judecată a Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Urmează ca instanța să decidă dacă aceștia vor pleca acasă sau vor rămâne în arestul poliției

UPDATE ORA 13.00
Persoanele reţinute în cursul zilei de ieri au fost duse astăzi, din nou, la Parchet. Astfel că, acestea ar putea fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Primarul oraşului Oţelu-Roşu şi-a angajat deja un avocat, astfel că urmeză să afle care sunt acuzele care i se aduc.

“Deocamdată nu vă pot spune mare lucru. E adevărat că am fost chemat în această dimineață la DNA. Astăzi vom afla ce probe au procurorii împotriva clientului meu, dar și a celorlați. Așteptăm să vedem, totdată, dacă procurorii îi vor prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul edilului Iancu Simion Simi.

În ce îl priveşte pe şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Romică Anculia, acesta a fost audiat aseară mai bine de cinci ore. Şi el urmează să afle astăzi dacă rămâne în arestul poliţiei sau dacă pleacă acasă.  Subalternul său de la APIA a fost lăsat să plece acasă încă de aseară.

Revenim cu amănunte!

Comments

  1. cristian says:

    pai SIMI la cati muschi ai avut…tocmai pe bagabondu de BOLOSIN???? la banii tai aducema 2 avocati de senzatie…pacat