Iancu Simion Simi e distrus

Primarul din Oţelu Roşu, cunoscut drept un om puternic, a dat primele semne de slăbiciune aseară, când a aflat că va fi reţinut pentru 24 de ore. Astăzi, când a aflat că şeful APIA, Romică Anculia, recunoscuse totul în faţa procurorilor şi că pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă valabil 29 de zile, arăta ca un om răvăşit.

 

La ora 22.35 Tribunalul Timiş a dispus arestarea primarilor din Oţelu Roşu şi Socol şi a directorului APIA Caraş-Severin. Acesta din urmă şi-a schimbat declaraţiile, tot ceea ce le-a povestit ieri procurorilor a negat astăzi în instanţă. Degeaba. Atât Anculia, cât şi Simi şi Ghiţă merg în arest. “Instanţa a respins excepţiile invocate de către apărători, ne-a respins cererile de a lua alte măsuri preventive, mă refer la interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara şi a admis integral propunerea Parchetului, de emitere a mandatelor de arestare pentru 29 de zile pentru toţi cei trei inculpaţi. Consider încheierea Tribunalului Timiş ca fiind nelegală şi netemeinică. Am declarat recurs, deoarece în opinia mea mai erau şi alte măsuri preventive care trebuiau avute în vedere”, a declarat Cosmin Bolosin, unul din avocaţii lui Iancu Simion Simi.

Din câte se pare, Romică Anculia era monitorizat de DNA de aproximativ un an, drept dovadă fiind şi numeroasele înregistrări ambientale şi interceptări telefonice care se află la dosar.