Grădini inundate de apele uzate

Un cetăţean nemulţumit de modul în care se prezintă canalizarea din oraşul Oţelu Roşu ne-a trimis la redacţie mai multe fotografii care ilustrează apele ce se revarsă din două cămine colmatate ale magistralei de transport a apelor menajere.  

Ion Gogu susţine că situaţia nu este de ieri, de azi, dar chiar şi aşa nimeni nu s-a deranjat să remedieze situaţia, în ciuda faptului că reţeaua de canalizare creează destule neplăceri şi chiar pagube. “Este vorba de magistrala de canalizare postată în paralel cu râul Bistra, în aval de strada Digului, magistrală ce traversează grădinile oamenilor. Sunt două cămine ale acestei magistrale, colmatate, prin care se deversează apele uzate în grădinile oamenilor, creând un adevărat lac. Este un adevărat dezastru în grădinile oamenilor, nu se mai poate cosi iarba şi pe nimeni nu interesează. Această problemă durează de câteva luni de zile”, ne-a scris cititorul nostru.

Ion Gogu este cu atât mai supărat cu cât Primăria Oţelu Roşu a tot vorbit de extinderea canalizării, proiect implementat în toate oraşele judeţului. “Păi ce canalizare să se mai extindă când nici de cea existentă nu sunt în stare s-o îngrijească. Oare Garda de Mediu nu vede acest dezastru ecologic sau este prea ocupată să alerge după cei care fac grătare de 1 Mai?! Pe oameni cine-i despăgubeşte pentru pagubele cauzate?”, se întreabă cititorul Express de Banat.