Romeo Dunca s-a enervat! Nu mai reabilitează nicio clădire a Spitalului Județean de Urgență Reșița!

Romeo Dunca a văzut roșu în fața ochilor după ce a citit în Express de Banat că membri ai Partidului Mișcarea Populară scot bani din buzunar și îi donează pentru reabilitarea Staționarului 3, o clădire pe care președintele CJ nu concepe să o mai folosească pe post de spital. Atât de tare s-a enervat încât aseară a anunțat că nu mai vrea să vadă urmă de trafalet nici în celelalte staționare, de altfel singurele clădiri care au rol de spital în Reșița la ora actuală.

Faptul că Romeo Dunca stă cu ochii pe Express de Banat ca pe butelie nu mai e o noutate pentru nimeni. Așa se face că majoritatea postărilor pe care președintele Consiliului Județean Caraș-Severin le face pe pagina sa de Facebook au legătură cu articolele noastre.

La fel s-a întâmplat și aseară. La mai puțin de o oră după publicarea articolului referitor la implicarea unor membri PMP în campania de reabilitare a Staționarului 3, Romeo Dunca a răbufnit pe Facebook. După ce i-a urecheat pe „donatori”, ne-a urecheat și pe noi, considerând că funcția pe care o ocupă îi dă dreptul să facă și o altfel de politică, adică una editorială pe la ziarele de care nu-i convine. „Cele câteva milioane plătite de către CJ-ul liberal către Spitalul Județean nu sunt luate in colimator de Dani Stanciu”, spune președintele. Express de Banat a scris inclusiv despre investițiile acestea, ultimul astfel de articol (nedistribuit de Romeo Dunca, bineînțeles…) fiind publicat chiar în 3 iunie. În contextul actual, oricum referința nu are nicio logică: investițiile făcute de Consiliul Județean sunt din bani publici, ai cărășenilor, nu din buzunarele private ale liberalilor…

leader board 728 x 90 px

Trecând peste rolul de lup moralizator pe care îi place să-l joace, Romeo Dunca a mai făcut un anunț: își bagă picioarele în toate cele trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița și renunță la proiectele pe fonduri europene, niște proiecte prea costisitoare pentru Consiliul Județean și totodată inutile.

„Referitor la renovarea spitalelor 1, 2 și 3 m-am gândit mai bine. Nu le vom reabilita pe nicicare. Din simplul fapt că e o prostie să renovezi clădiri improprii unui serviciu medical la normele europene. Cu atât mai mult cu cât:
1. Nu avem bani să achităm 55% din facturi. Adică sumele neeligibile.
2. Ce șanse am mai avea să facem un spital județean nou, după norme europene dacă noi investim în renovare de relicve?”

Practic, președintele le-a dat o palmă zecilor de voluntari care muncesc de mai bine de o săptămână pentru ca Staționarul 3 să arate civilizat. De unde deducem că nici nu s-a implicat în vreun fel să pună umărul, el reprezentând instituția care administrează spitalul.

Să sperăm că ieșirea asta a fost la ciudă, la nervi pentru faptul că niște oameni (care nu-s din PNL) fac ceva. Altfel, e de neconceput ca, timp de ani buni, până când va fi gata noul spital județean gândit împreună cu echipa din Primăria Reșița, pacienții care vor mai trece prin cele 3 staționare să fie primiți în aceleași condiții din pură ambiție…