Donație pentru Staționarul 3! Partidul Mișcarea Populară „se mișcă” pentru popor

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Romeo Dunca, alături de echipa liberală din Consiliul Județean Caraș-Severin, nici nu vrea să audă de reabilitarea Staționarului 3, o investiție pe care o consideră în van. În acest timp, zeci de oameni muncesc voluntar pentru a schimba, pe cât posibil, condițiile din Spitalul TBC, așa cum este el cunoscut. Printre cei care s-au implicat se numără și primarii PMP, alături de președintele Ionuț Popovici și de cei trei consilieri județeni ai partidului.

De mai bine de o săptămână, în Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița se muncește pe brânci. Zeci de voluntari din diverse instituții publice, organizații sau companii private au pus umărul la reabilitarea clădirii care fără exagerare a fost numită, în luna decembrie, un spital al groazei.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Lucrările la Staționarul 3 continuă! Tot mai multe suflete adoptă sufletul spitalului

În cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, președintele Romeo Dunca a reiterat faptul că nici nu încape discuție ca acest Staționar 3 să mai aibă în viitor destinație de spital, renunțând chiar la fondurile europene obținute deja printr-un proiect depus de vechea administrație. Motivul președintelui Dunca este contribuția prea mare pe care Consiliul Județean ar trebui să o scoată din buzunar.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca o ține una și bună: „La Staționarul 3 se va renunța clar, cu sau fără spital modular!”

1000x100 casa brutarului

În aceeași ședință, care a avut loc în 31 mai (prima zi a campaniei de reabilitare a Staționarului 3), Ionuț Popovici declara: „În timp ce Consiliul Județean renunță la această investiție, societatea civilă ne dă o lecție care astăzi, în timp ce noi dezbatem, s-a mobilizat exemplar și vine în ajutorul Staționatului 3. Ar trebui să le fie rușine celor care au votat pentru renunțarea la această finanțare. Atât de criticate aceste investiții, veți vedea că până la urmă vor fi cele mai bune. Salut inițiativa celor care au venit în sprijinul sistemului de sănătate din Caraș-Severin. Sunt câțiva oameni cu suflet, care vorbesc puțin și fac multe.”

Nici președintele PMP Caraș-Severin nu a rămas la stadiul de vorbe. Alături de cei trei colegi consilieri județeni (Lucian Voina, Oana Cenan Glăvan și Gabriela Berecz) și de cei patru primari (Florin Curița – Dalboșeț, Victor Terteleacă – Iablanița, Sergiu Toma – Rusca Montană și Răzvan Văcărescu – Goruia) au pus mână de la mână și au donat din propriul buzunar pentru ca pacienții să poată fi tratați în condiții civilizate. Deși nu au dorit să ne dezvăluie suma totală, cei din echipa PMP au lansat un îndemn către oamenii care pot sprijini într-un fel sau altul Staționarul 3: să nu uite că nimic nu este mai valoros decât sănătatea.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01