Dunca nu vrea să investească pe Semenic!

Omul de afaceri timişorean preferă să lupte în continuare pentru realizarea proiectului de pe Muntele Mic, care de cinci ani îi dă numai bătăi de cap, decât să instaleze o gondolă între Semenic şi Văliug.

Dunca a achiziţionat deja mai multe echipamente, printre care şi o telegondolă, care ar trebui să fie instalate pe Muntele Mic. Acesta a gândit o adevărată staţiune montană occidentală, dar după procesul de corupţie cu primarul Antonie Bunei au apărut ONG-urile care protejează ariile protejate şi nu numai. Astfel, proiectul lui Dunca a rămas deocamdată doar pe hârtie. Anul trecut, cel mai bogat om din Caraş-Severin, Nelu Popa, a făcut o pârtie cu nocturnă şi zăpadă artificială la Văliug. Mai mult decât atât, a pus bazele unei pârtii care coboară de pe Semenic până la Casa Baraj. Mai trebuie doar o instalaţie pe cablu pentru cei aproximativ 7 kilometri.

Primarul Văliugului, Sorin Blaga, vrea să profite de necazurile pe care Dunca le are pe Muntele Mic şi i-a sugerat să vină cu tot cu gondolă pe Semenic. Timişoreanul spune însă că nu are de gând să vină lângă bunul său prieten, Nelu Popa. “Eu sunt un tip constant. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns tot prin ceea ce am trecut, sunt cinci ani de când ne luptăm aici, acum ne luptăm cu custodele parcului, care a dat aviz negativ. Tendenţios, a făcut un abuz de drept şi îşi bate joc de noi şi de localnici. Ne judecăm cu ei. Suntem într-un proces de contencios. Asta e soarta acestei naţiuni. Ne încurcăm şi ne furăm pălăriile între noi. Justiţia, la Reşiţa, într-un orăşel, a arătat că legea există în Romînia şi că sunt şi oameni care o aplică”, a declarat Romeo Dunca pentru Express de Banat.

Afaceristul recunoaşte că sunt şi destule agresiuni împotriva mediului, dar totodată spune că dezvoltarea unei zone nu înseamnă neapărat şi distrugerea ariilor protejate. “Eu ştiu câte idioţenii s-au făcut şi s-a distrus natura. Trebuie analizate aceste proiecte, să facem doar ceea ce este bine. E un proiect care ajută comunitatea, turiştii, nu numai pe mine”, a mai spus Dunca. Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat că vor fi reglementate probelemele legate de ariile protejate, recunoscând că în momentul de faţă investiţiile sunt blocate din cauza celor care pretind că protejează natura.

Comments

  1. dan says:

    bun articolul Dani Stanciu…dar intrebarea fireasca…cine dracu a mai vazut telegondola sau cablu pt agrement la o statziune in paragina cu e Semenicul? a vrut si Mocanu multe…acuma vrea si Sorin Blaga…si peste 4 sau 8 ani vor vrea si altzii…dar vor ce?IMPOSIBILUL?daca frunzaverde nu vrea…degeaba vor altzii… si tu ar trebui sa sti asta Stanciule…doar aservesti puterea…da’i praf in ochi si-o sti bine…

  2. CONSTANTIN says:

    Da asa este ai dreptate ,,semenicu e varza de cind la dat frunzaverde pe 500000 dolari ,,in 5 ani maxim resita e moarta ,va ramine un oras de pensionari si un fost oras smecher ,,,si asta trebe sa multumim lu frunzaverde ca nu a facut nimic pt resita bun ,,,,,,,,,,,si acuma prostimea tot pe iei ii aleg ,vai samar ROMINIA TREZESTETE ,,, pensionarilor nu mai puneti botu la vrajeala lor ,,,,,utiativa cine candideaza acum,,,,si intrebati ceau facut pt resita sau cs in mandatu celau avut ,,,,,,,,

  3. john doe says:

    Cum cacat sa scrii “Romînia “… jurnalisti pulii