Romeo Dumitrescu a demisionat de la conducerea DSP, dar prefectul Gâfu nu știe cine îi va lua locul. Ministerul Sănătății va decide

Pentru a doua oară în tot atâtea luni, medicul chirurg Romeo Dumitrescu a demisionat din fruntea Direcției de Sănătate Publică, funcție pe care a deținut-o pe perioada pandemiei de COVID-19. În ciuda criticilor de care a avut parte, Dumitrescu a fost lăudat de prefectul Cristian Gâfu, într-o conferință de presă.

„După cum știți, doctorul Romeo Dumitrescu și-a dat demisia de la conducerea Direcției de Sănătate Publică. A fost contestat de foarte multe persoane cât timp a fost acolo pe perioada de pandemie. Eu pot să vă spun că am colaborat nu bine, ci foarte bine cu dânsul. Da, este o persoană mai directă, un chirurg obișnuit să facă ceea ce spune și să spună ceea ce face. Poate că limbajul ăsta direct a deranjat, dar sub conducerea dânsului, DSP a avut rezultate pozitive”, a spus prefectul.

Gâfu a mulțumit personalului medical școlar, doctorilor, asistentelor medicale și stomatologilor care au funcționat în această perioadă în cadrul DSP. În opinia sa, împreună cu domnul doctor Dumitrescu au reușit să scoată DSP dintr-o „stare latentă”. Fără acești medici școlari ori fără studenții voluntari de la Medicină, așa cum s-a întâmplat în alte locuri din țară, activitatea nu s-ar fi putut desfășura în condiții optime.

leader board 728 x 90 px

În privința criticilor aduse DSP de primarul Reșiței, Ioan Popa, prefectul județului a spus: „Cred că și domnul Popa, și domnul Dumitrescu sunt două pietre tari. Cred că domnul Popa nu a avut informația corectă în momentul în care a criticat toată activitatea Direcției de Sănătate Publică. Eu am avut o discuție cu dumnealui după aceea și i-am zis că nu poți să-ți critici și angajații tăi, pentru că acei medici școlari sunt angajații Unității Teritoriale Administrative Reșița. Eu cred că domnul Popa s-a referit la perioada anterioară pandemiei. Da, recunosc că înainte de această pandemie am avut sesizări cu privire la activitatea pe anumite domenii a DSP. Voi da curs acelor sesizări, în momentul în care situația ne va permite”.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Ioan Popa a avut o ieșire virulentă la adresa DSP: „Doar în ultimii zece-douăzeci de ani pe acolo s-au perindat o grămadă de politruci, coafeze și eu mai știu ce și, dacă nu sunt în stare să-și facă treaba, asta e o altă poveste. Da, DSP are o armată de oameni, iar eu îi știu cum această armată agresează de multe ori mediul privat, cum merge peste întreprinzători să le explice cum să aranjeze marfa în galantare și frigidere, în ce poziție trebuie puse produsele, cum trebuie să servească la mese. Acum văd, surprinzător, că fără oamenii din Primărie nu se descurcă. Îi sugerez domnului doctor Dumitrescu, pe care eu îl apreciez, să facă o verificare minuțioasă în interiorul acestei instituții, dacă sunt oameni care au habar de problemele legate de DSP să rămână, iar dacă nu, să mai facă un pic de ordine acolo”.

CITEȘTE ȘI: Ioan Popa, despre angajații DSP: „O armată de oameni care agresează de multe ori mediul privat”