Ioan Popa, despre angajații DSP: „O armată de oameni care agresează de multe ori mediul privat”

untitled design set 970x90 px

După trei luni de pauză impusă de pandemia de COVID-19, PNL Caraș-Severin a organizat vineri o conferință de presă în care, printre altele, au fost prezentate o parte din măsurile luate de Guvernul Orban pentru depășirea momentelor grele generate de noul coronavirus, precum și cele pentru relansarea economiei.

Ioan Popa, președintele PNL Reșița, s-a referit și la situația personalului medical din rețeaua de învățământ, care a fost la datorie în tot acest timp, iar în curând va fi prezent în centrele de examene de Evaluare Națională și Bacalaureat. Totodată, primarul Reșiței a sesizat o stare nefirească întâlnită la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin.

„Este o chestiune de cancan și m-aș bucura să o preluați ca atare. Am avut solicitări de la DSP să prelungim mandatele medicilor și asistentelor medicale din rețeaua de învățământ a Reșiței, în jur de 40 de persoane, să continue activitatea, așa cum au făcut-o în ultimele două luni, împreună cu personalul DSP, în lupta cu noul coronavirus. Le-am transmis că nu pot să accept acest lucru pentru că toți acești elevi care vin la școală trebuie monitorizați și, oricum, nu avem suficient personal medical să monitorizeze toate școlile din municipiu cu elevi de clasele a VIII-a și a XII-a. Pe de altă parte, mi se pare interesant acum ca DSP să-și verifice cei 54 sau 56 de angajați, iar dacă cumva nu se descurcă cu ei, să-și pună un mare semn de întrebare de ce nu se descurcă, pentru că ar trebui să fie suficienți”, a spus Popa.

publicitate ziar expresb 1000x100

Președintele PNL Reșița a găsit și o explicație pentru această solicitare și arată cu degetul spre factorul politic care a fost determinant în numirile de șefi la nivelul instituțiilor deconcentrate.

„Doar că în ultimii zece-douăzeci de ani pe acolo s-au perindat o grămadă de politruci, coafeze și eu mai știu ce și, dacă nu sunt în stare să-și facă treaba, asta e o altă poveste. Dar DSP are o armată de oameni, iar eu îi știu cum această armată agresează de multe ori mediul privat, cum merge peste întreprinzători să le explice cum să aranjeze marfa în galantare și frigidere, în ce poziție trebuie puse produsele, cum trebuie să servească la mese. Acum văd, surprinzător, că fără oamenii din Primărie nu se descurcă. Îi sugerez domnului doctor Dumitrescu, pe care eu îl apreciez, să facă o verificare minuțioasă în interiorul acestei instituții, dacă sunt oameni care au habar de problemele legate de DSP să rămână, iar dacă nu, să mai facă un pic de ordine acolo”, a concluzionat liderul PNL.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/