Prezență covârșitoare la prima probă a Evaluării Naționale în Caraș-Severin

simularea evaluarii nationale in timis

94% din elevii de gimnaziu din Caraș-Severin au participat la primul examen scris din cadrul Evaluării Naționale. Dintr-un total de 1.989 de elevi înscriși, doar 136 au spus „pas” punerii în aplicare a cunoștințelor dobândite la Limba și literatura română.

„Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a. În Caraș-Severin, din cei 1.989 de elevi înscriși, 1.853 de candidați au fost prezenți (94%), numărul elevilor absenți fiind de 136 (6%)”, a ținut să transmită purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Până la aflarea rezultatelor primei probe scrise, toți cei 1.853 de candidați au trecut cu brio de „examenul” epidemiologic efectuat la intrarea în centrele de examen, semn că lucrurile la acest capitol au decurs fără probleme, la fel și în cazul tentativei de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/