România, sub semnul folkului! Aceleași ritmuri, la sute de kilometri distanță

Bucurie mare pentru iubitorii de folk, în acest final de săptămână. Fie că aleg răcoarea muntelui sau se bucură deja de căldura de la malul mării, folkul va fi la el acasă. Depinde doar pe cine preferă să asculte.

Zilele de 10 și 11 august sunt rezervate folkului anul acesta. Atât la Gărâna, cât și la Costinești, ritmurile de chitară vor face legea.

În Poiana Lupului, programul Festivalului Gărâna Folk (ediția a VIII-a) este unul mai sărac decât ne-am obișnuit, mare parte dintre artiștii pe care i-am tot întâlnit la Gărâna fiind incluși acum în programul de la malul mării. Diferența cea mai clară este față de ediția de anul trecut, atunci când artiștii au venit pro bono, evenimentul care s-a întins pe 4 zile fiind unul caritabil după ce locația fusese mistuită de flăcări în toamna anului 2016:

VINERI

  • ora 20: Ilie Stepan & Horia Crișovan & Florin Cvasa, Mircea Rusu Band, Pragu` de Sus, Didina Curea

SÂMBĂTĂ

  • ora 19: prezentare colecție vestimentară „Folk Journey” by Luciana Matei
  • ora 20: Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Alina Manole, Andrei Păunescu, Mircea Bodolan

CITEȘTE ȘI: Sindromul Gărâna! Zeci de artişti emblematici urcă pro bono pe scena Festivalului de Folk!

La Folk Fest Remember Costinești (ediția a II-a), prezența va fi mai numeroasă la capitolul artiști, așa că iubitorii de folk care se află la malul mării sunt ceva mai norocoși:

VINERI

  • ora 18.30: Marius Matache, Emeric Imre, Daniel Iancu & Costel Pătrășcan, Alexandru Andrieș, Mircea Vintilă & Trupa Brambura

SÂMBĂTĂ

  • ora 18.30: Magda Puskas & Sorina Bloj, Dinu Olărașu, Mike Godoroja & Blue Spirit, Florin Chilian, Alifantis & Zan