Că primarul Timișoarei este un împătimit al fotbalului nu mai surprinde pe nimeni, la fel nici modul în care se laudă că dă câte zece goluri. Liberalul a dus comparaţiile la un nou nivel însă astăzi, în cadrul conferinței săptămânale de la primărie, când a spus că el și ceilalți primari din Alianța Vestului (AVE) se doresc a fi „titularii” de necontestat în fața Guvernului, atunci când încep proiecte de dezvoltare.
Practic, dacă autoritățile naționale ar fi selecționerii naționalei, edilul Timișoarei spune că această alianță s-a făcut pentru ca echipa să înceapă cu Robu, Falcă, Bolojan și Boc, ca și cum ar fi fotbaliștii titulari de necontestat într-o echipă.
Robu spune că cei din alianță nu sunt de acord ca bugetele colectate în Vest să fie folosite pentru asistații sociali. „Și la fotbal, când faci o echipă, se scriu trei, să zicem patru nume, și mai vedem cine joacă pe lângă. Noi dorim normalitatea în România. Nu e firesc să ni se ia toți banii. Nu dorim ca toți banii noștri să rămână la București. Înțelegem că o anumită cotă parte să meargă la bugetul centralizat al țării și să servească unor domenii precum securitatea națională, apărarea națională, sănătate, infrastructura mare, dar și pentru a dezvolta zonele mai puțin favorizate ale țării. Nu putem însă fi de acord ca bani noștri să fie fie folosiți pentru ridicarea zonelor mai puțin dezvoltate pentru încurajarea nemuncii”, a precizat edilul.
Primarul Timişoarei a spus că AVE dorește ca proiectele din regiune să aibă prioritate și a dat exemplu faptul că în România cu trenul se călătorește tot mai încet, dar și că Ungaria, Bulgaria sau Grecia au o rețea foarte bună de autostrăzi. Întrebat dacă alianţa este și un vector electoral, Robu a spus că și dacă cei din AVE vor ajunge la putere, vor avea grijă ca România să se dezvolte uniform. „Sper să se înțeleagă că, și dacă noi vom ajunge la putere, noi ne dorim o dezvoltare cât mai uniformă a României. Doar că pentru binele României vrem să se dea prioritate acestor proiecte de infrastructură pe care le-am enumerat. Este pentru binele României să avea, o rețea de autostrăzi și de căi ferate de mare viteză, nu TGV, dar măcar să se poată circula cu 200 de km/oră. România a mers înapoi. Când eram mai tânăr, noi aveam legături de 7-8 ore cu trenul cu Bucureștiul. Acum sunt 11-12 ore! Nu e normal așa ceva și trebuie să se pună piciorul în prag”, a mai spus liberalul.