Robu, despre mediul de afaceri: „Suntem într-un război cu un adversar nanoscopic. Fac un apel cu această ocazie la toți confrații să muncească mai cu sârg”

explo 1000x200

Nicolae Robu a declarat că va încerca prin instituția Primăriei să ajute comercianții care au fost loviți din plin de situația actuală. Primarul Timișoarei a precizat că nu se pot da bani de la bugetul local, întrucât prioritară este sănătatea, în schimb reglementările naționale vor fi aplicate și local și astfel vor fi speculate amânările de încasări.

Amânarea plăților fără penalități ar fi soluția la care se gândește Nicolae Robu pentru a sprijini mediul de afaceri din Timișoara. De asemenea, edilul a specificat că are în vizor comercianții de mărfuri și farmaciile, care sunt primare acum. „Noi nu putem fi populiști. Suntem într-un război cu un adversar nanoscopic. Trebuie să avem grijă să ținem în viață toate activitățile economice”, a declarat primarul Timișoarei.

De asemenea, primarul Timișoarei a anunțat că dorește să realizeze o întrevedere printr-o audiență Facebook dedicată reprezentanților mediului de afaceri pentru ca aceștia din urmă să-și prezinte doleanțele și cum consideră că Primăria poate sprijini activitatea economică. „Fac un apel cu această ocazie la toți confrații să muncească mai cu sârg, trebuie pus umărul pentru a ieși din dificultăți. Productivitatea noastră crescută ne va ajuta să depășim această perioadă de criză”, a mai declarat Nicolae Robu.

tmc 640

Primarul a precizat că va fi cu ochii pe speculanții care văd un profit din toată situația stării de urgență.