Lupul paznic la oi?! Ministrul Mediului intervine în problema defrișărilor ilegale din județul Timiș

Garda Forestieră Timișoara a investigat situația a 85 de arbori tăiați fără drept în Valea Lungă. Mai multe descinderi au dus și la arestarea la domiciliu a pădurarului responsabil de zonă. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dispus suspendarea contractului de muncă a pădurarului până la finalizarea anchetei.

Ancheta derulată la Ocolul Silvic Brad a făcut să plouă cu dosare penale pentru defrișări ilegale. La solicitarea Poliției Municipiului Brad, Garda Forestieră Timișoara a desfășurat un control parțial în fondul forestier care figurează drept proprietate publică a statului român. 85 de cioate de arbori au fost inventariate, ceea ce înseamnă 52 de metri cub de lemn și un prejudiciu de 33.112 lei. Săptămâna aceasta s-au efectuat descinderi la domiciliile suspecților, printre care și pădurarul din Valea Lungă, care s-a ales cu arest la domiciliu.

Ministrul Mediului i-a suspendat contractul de muncă pădurarului care nu și-a îndeplinit atribuțiile. Costel Alexe a transmis că are toleranță zero pentru cei care încalcă legea și că în lupta pentru combaterea defrișărilor ilegale este nevoie de oameni integri, de o calitate morală ireproșabilă. „La preluarea mandatului de ministru mi-am propus o schimbare de mentalitate și atitudine în cadrul instituțiilor din subordinea ministerului, iar cine nu acționează în interes public sau încalcă legea să răspundă de îndată pentru faptele sale. Toți colaboratorii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor trebuie să fie persoane de bună credință, cu coloană vertebrală, căci doar cu oameni profesioniști și integri misiunea noastră pentru destructurarea rețelelor de tăieri și transport ilegal de material lemnos capătă consistență, doar așa putem combate eficient poluarea și stopa introducerea deșeurilor neautorizate în România”, a declarat ministrul Costel Alexe.

gif card de energie dacus 1000x100

Garda Forestieră va controla întreaga suprafață a cantonului silvic pentru a o da în gestiune altui pădurar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/