Risc maxim pentru șoferi pe drumul de la Berzasca! Reluarea traficului, sub semnul întrebării

drum inchis berzasca

Căderile de pietre și stânci de la mijlocul lunii au dus la închiderea Drumului Național 57, în zona localității Berzasca. Deși inițial s-a vorbit despre rezolvarea problemei în decurs de o lună, deja au apărut primele semne de întrebare cu privire la siguranța reluării traficului la termenul stabilit.

Subiectul a fost adus în discuție de prefectul Ioan Dragomir. Acesta a fost joi, 26 ianuarie, pe Drumul Național 57, în zona Berzasca, acolo unde traficul a fost închis pentru că versantul nu prezintă siguranță.

„Am fost joi la Berzasca. Este cam neclar. Acolo este o firmă care desfășura lucrări de consolidare, de refacere. O să încerc să ajung și la Timișoara, să vorbesc cu doamna director de la Drumurile Naționale, chiar aș vrea să văd și eu proiectul. Am văzut sus în vârf doi alpiniști care încercau, cu niște instrumente, să disloce, să vadă exact fisurile care sunt în stâncă în ideea de a putea efectua niște dislocări pe bază de pușcături. Eu nu am nicio garanție că se va redeschide circulația în data de 15 februarie în condiții de siguranță deplină. E o problemă.”, a spus prefectul Ioan Dragomir.

CITEȘTE ȘI: Drum închis pentru o lună! Pericol iminent în zona Berzasca!

Nici Ioan Boba, șeful secției de Drumuri Naționale Caransebeș, nu se arată încrezător cu privire la data preconizată pentru redeschiderea traficului pe DN 57.

„Și eu am îndoieli, totul ține de cum va reuși detonarea pe care o să o încerce și de ce stabilesc experții ca stabilitate a taluzului. Va fi foarte riscant să deschidem traficul, efectiv am risca viețile oamenilor care trec pe acolo. Alpiniștii nu pleacă de acolo până nu se rezolvă problema. Cu ajutorul lor se fac și găurile pentru detonare, se amplasează explozibilii. Nu este altfel de acces decât în corzi acolo.”, a explicat Ioan Boba în ședința de Colegiu Prefectural derulată săptămâna aceasta.

tmc 640