Drum închis pentru o lună! Pericol iminent în zona Berzasca!

drum inchis berzasca 1

Drumul Național 57, în zona Berzasca, a fost închis săptămâna aceasta după ce au căzut pe carosabil pietre și stânci. Traficul va rămâne oprit timp de o lună după ce s-a descoperit că versantul este instabil și riscul de accidente este ridicat.

Traficul pe Drumul Național 57, în zona localității Berzasca, va rămâne închis până în a doua jumătate a lunii februarie. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, care spun că decizia a fost luată de o comisie de experți tehnici, formată din proiectant, beneficiar și consultant. „Ca urmare a inspecției tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere.”, se mai arată în informarea DRDPT.

drum inchis berzasca

Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire. Imediat ce condițiile meteorologie vor permite, vor continua lucrările de curățare a stâncilor care se află în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Trafic blocat pe Clisura Dunării! Șosea acoperită de pietre și stânci!

În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57 este în derulare o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar „antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiții fizice adverse, naturale sau artificiale.”, mai spun cei de la DRDPT.

Până la anunțarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta anunțată anterior: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.

drum inchis berzasca 2