Așteptarea a luat sfârșit! Tramvaiul turcesc a ajuns la Reșița!

tramvai resita

Prima dintre cele 13 garnituri fabricate de compania Durmazlar pentru Reșița a ajuns în această dimineață în orașul de pe Bârzava.

După mai bine de 10 ani, Reșița are tramvai. Unul recent scos de pe linia de producție a companiei turcești Durmazlar și nu cumpărat la mâna a doua. Garnitura a ajuns în oraș în această dimineață cu un transport agabaritic, care a plecat din Bursa în urmă cu mai bine de o săptămână, circulând numai pe timp de noapte.

„Până îl vom pune pe șine la Reșița, acesta va fi depozitat în viitorul depou de tramvaie, așa cum am convenit cu cei de la Porr. Tramvaiul a fost testat în Turcia, pentru că cei care l-au făcut au niște linii interne pe care își testează toate tramvaiele. Documentele pentru omologare au fost trimise către Autoritatea Feroviară Română și către un organism TUV Polonia pentru omologare și așteptăm să vină. Deci nu sunt probleme, în sensul în care ar trebui să-l punem în mișcare să vedem dacă funcționează. Sunt ok, așteptăm documentele, iar eu sper să-l vedem cât mai repede în oraș. Probabil că se va întâmpla la sfârșitul anului acesta.”, a declarat primarul Ioan Popa, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă.

Următorul tramvai este așteptat la Reșița în luna februarie. Alte două în martie, și tot așa până în luna august, când ar trebui să avem în oraș toate cele 13 unități. Tramvaiele sunt achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Primăria Reșița prin Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

tmc 640