Ripensia, victorioasă în amicalul cu Fortuna! Pelici testează un jucător trecut și prin Germania

Ripensia Timișoara s-a impus în penultimul amical, 2-0 cu Fortuna Becicherecu Mic, în urma unei partide jucate pe arena Electrica.

La revenirea pe stadionul unde au activat de la reînființare, roș-galbenii, purtând tricouri de antrenament pe care era inscripționat numele societății ce deține baza sportivă din Fabric, l-au avut printre ei pe Tudor Călin, un tânăr ce a jucat și în Germania. În vârstă de 18 ani, acesta trecut pe la Jahn Regensburg. În iarnă semnase cu Sepsi Sfântu Gheorghe, dar a fost împrumutat la Luceafărul Oradea.După două faze consecutive, Ripensia  avut două lovituri de la 11 metri în prima repriză. Călin Toma le-a executat slab pe ambele, iat portarul Costoaie a putut să intervină. În minutul 35, Albert Voinea a deschis totuși scorul. După avantajul minim la pauză, Alex Popovici a mărit avansul Ripensiei în minutul 55. În meci s-a întâmplat și un incident nefericit, accidentarea lui George Monea.

Ripensia Timișoara: Mociu – Popa, Tudor, Apro, C. Toma – Stoi, Neagu – Monea, Voinea, Iseini – Staicu.

Au mai intrat: Păduraru, Țiereanu, Golda, Lungu, Zaluschi, Burdeț, Popovici, Tînc, Tudorache, Fotescu, Hecsko.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie, Fetic, Soare, M. Toma, Roșie, Centea, Zurbagiu, Stănilă, Cluci, Z. Radu, Bârza.

Au mai intrat: Filip, Culda, Anagor, Iacob, Bostan, Leucean, Saizu, Terec, Hrudei, Terec, Buzdugan, Iovanovici, Hotca, Hodiș, Lazăr, Oneț.

Pelici mai caută întăriri!

Alex Pelici spune că elevii săi ar trebui să marcheze mai ușor, mai ales că au jucat cu o nou-promovată în Liga  3. „Un joc bun de pregătire, pe o căldură sufocantă. Îmi pare rău că nu reușim să înscriem mai mult. Ne creăm situații. Am avut și două penalty-uri pe care le-am irosit la aceeași fază. Una peste alta, a fost un test util, ca și restul. Sper ca la Monea să nu fie o accidentare gravă, pentru că avem nevoie de toți jucătorii. Intrăm în linie dreaptă și trebuie să fim sănătoși”, a declarat Pelici despre meci.

Deocamdată, până ce își va termina litigiul cu UTA, Ionuț Gavrilă nu se va mai pregăti cu Ripensia. Pelici îl dorește și acum îl testează pe Tudor Călin. „Gavrilă  are de rezolvat acel litigiu cu UTA și, până se clarifică situația lui, nu se va mai antrena cu noi, pentru că nu vrem să avem probleme. Tudor Călin este un jucător care vine de la Sepsi, a  făcut pregătirea cu Sepsi Sfântu Gheorghe”, a mai adăugat Pelici.

La Fortuna, Vasile Luță e în căutare de juniori. „A fost un test util. Cred că ne-am prezentat foarte bine astăzi, dar s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Ripensia este la un nivel foarte ridicat, peste o săptămână începe campionatul. Noi am încercat să obținem cât am putut. De două săptămâni am început și noi pregătirile pe baza Textila și, încet-încet, intrăm și noi în efortul maximal. Am mulți jucători în teste, juniori. Ușor-ușor trebuie să îi găsesc pe acești copii care să mă ajute pe viitor. După meciul de astăzi, în mare parte, m-am hotărât cine va rămâne și cine va pleca”, a precizat antrenorul echipei din Becicherecu Mic.