REZULTATE FINALE. Vezi ce spun liderii politici!

Rezultatul final privind prezența la urne în județ a fost peste media pe țară și s-a ridicat la 33,17 la sută.

Aproape 90.000 de alegători s-au prezentat la urne să își exprime opțiunea în ce privește trimiterea candidaților în viitorul Parlament European.

 

Rezultatele arată așa:

PSD-UNPR-PC – 39,61 la sută

PNL – 22,34 la sută

PDL – 10,29 la sută

Mircea Diaconu – 5,20 la sută

PP-DD – 4,92 la sută

PMP – 3,93 la sută

CITEȘTE ȘI: UPDATE/VIDEO: Prezența la urne, peste media pe țară în Caraș-Severin!

Cum au votat oficialii județului Caraș-Severin?

Ion Mocioalcă, despre scorul USD în județ: ,,Rezultatul ne mobilizează și mai tare pentru alegerile prezidențiale!”
,,E o victorie de echipă, o victorie muncită a USD în Caraș-Severin, iar faptul că am abținut aproape 40 la sută ne mobilizează și mai tare pentru alegerile prezidențiale unde sunt toate premisele ca Victor Ponta să facă un scor foarte, foarte bun în Caraș-Severin. De altfel, întreaga zonă de vest a României a obținut rezultate foarte bune și sunt la fel de bucuros și pentru colegii mei din Timiș și Hunedoara care au câștigat cele două colegii de deputați, iar persoane considerate de PNL providențiale, gen Nicolae Robu sau Klaus Iohannis, au fost învinse chiar în fieful lor, adică în orașele pe care le conduc. De altfel, singura concluzie pe care pot să o trag acum la cald este faptul că oamenii au înțeles politicile Guvernului Ponta și că nu întâmplător are cea mai mare cotă de încredere dintre toate personalitățile politice posibil candidate la președinție, a declarat Ion Mocioalcă, vicepreședinte al PSD și șef al filialei Caraș-Severin. De altfel, PSD+PC+UNPR au câștigat la numărul de voturi în toate orașele județului, mai puțin la Anina, acolo unde PNL a învins, dar la o diferență foarte mică.

mocioalca
Ion Mocioalcă, vicepreședinte PSD

Votul lui Diaconu, ,,votul dezamăgiților de dreapta

Candidatul independeant Mircea Diaconu a reușit să obțină la Reșița 11 la sută din preferințele electoratului, acesta bucurându-se la prima vedere de o simpatie extremă din parte locuitorilor. Liderul PSD însă are o explicație pentru rezultatul candidatului. ,,Este o stare de spirit a celor care pur și simplu nu au dorit să voteze stânga, dar au fost atât de dezamăgiți de prestația PNL și PMP încât au preferat o variantă de acest gen. Este un vot al dezamăgiților de dreapta!”, a explicat Ion Mocioalcă.

Una peste alta, PSD a reușit să câștige și Primăria Obreja, unde candidatul social-democrat a învins detașat următorul candidat, cel al PNL. ,,Am ales varianta câștigătoare, iar acolo s-a făcut o campanie extrem de inspirată a PSD, care a făcut ca diferența dintre candidatul nostru și cel al PNL să fie de 300 de voturi. Votul acordat a fost peste cel politic”, a spus președintele PSD Caraș-Severin.

PDL, mulțumit de scorul din județ
,,Din punctul meu de vedere se impune o discuție imediată cu toate forțele de dreapta din România. Trebuie să ne așezăm la masa negocierilor și să nu plecăm până nu avem o soluție viabilă în acest sens. Conform numărătorii făcute în paralel de PDL, județul Caraș-Severin se află la jumătatea clasamentului în ce privește voturile obținute. Sunt mulțumită de rezultat, deși se putea și mai bine! Ținem însă cont și de faptul că PDL a suferit o lovitură puternică în urmă cu doi ani, iar în acest județ a trebuit să reconstruim fiecare organizație de la zero. Suntem, totuși, al treilea partid ca număr de voturi obținute din partea electoratului”
, a declarat deputatul Valeria Schelean, președintele PDL Caraș-Severin.

schelean
Valeria Schelean, președinte PDL CS

PP-DD, peste scorul național
Deși scorul obținut de Dan Diaconescu la nivel național a fost dezamăgitor, în Caraș-Severin PP-DD a reușit să obțină 4,92 la sută din preferințele electoratului. Chiar și așa, liderii județeni se declară dezamăgiți de rezultat.

blanariu
Valentin Blănariu, președinte PP-DD CS

,,Sigur că în principiu suntem dezamăgiți pentru că ne așteptam la un scor mai bun. În al doilea rând, suntem dezamăgiți de activul nostru de partid care nu și-a făcut treaba. S-a dovedit că partidele mari, cu structuri puternice, și-au mobilizat oamenii și au obținut scorurile pe care le-am văzut cu toții. Nu e pierdut războiul. Am pierdut o bătălie, ne vom reorganiza dacă este cazul și vom continua lupta pe care am început-o și pe care am luat-o în piept. Trebuie să milităm în continuare asupra acestui flagel roșu care e periculos pentru România și poporul român. În altă ordine de idei, în Caraș-Severin, partidul și-a păstrat trendul de a obține mai multe voturi decât s-au obținut în celelalte județe, iar aceasta este, totuși, o mândrie”, a spus președintele PP-DD Caraș-Severin, Valentin Blănariu.

Dezamăgire pentru PMP!

În ce privește Partidul Mișcarea Populară, rezultatul de 3,93 la sută obținut pe Caraș-Severin i-a dezamăgit pe membrii din județ. Potrivit acestora însă, rezultatul îi mobilizează pe viitor și în îndeamnă să se organizeze mult mai bine.

Viorel Blajovan
Viorel Blajovan, președinte PMP CS

,,Nu îmi explic un asemenea vot, cred că vor să ne întoarcem la comunism, după 25 de ani. Este clar că PMP e un partid nou înființat, dar în Reșița am reușit să obținem un procent de 7,1 la sută din preferințele electoratului, iar în multe dintre secțiile de votare am fost peste PDL. Este clar că rezultatul acestui vot ne spune ce avem de făcut în continuare, iar în luna care urmează ne vom preocupa de înființarea de organizații în toate localitățile județului Caraș-Severin. Bazin electoral există, Reșița ne-a explicat acest lucru, dar greșeala a fost a noastră că nu ne-am organizat așa cum a trebuit”, a spus Viorel Blajovan, președintele PMP Caraș-Severin.

Rămâi cu Express de Banat, vezi reacțiile liderilor politici!