Cum au votat oficialii județului Caraș-Severin?

Edilul-șef al municipiului s-a prezentat la ora 12.55 la secția de votare amenajată în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit de pe Strada Oțelului.

Încă de ieri, reprezentanții cabinetului primarului anunțaseră ora la care acesta va fi prezent la urne să își exprime părerea pe buletinul de vot. Acesta a spus că Reșița și reșițenii au nevoie de susținere pe plan european, iar România are nevoie de respect.

,,Votez cum va face orice român pentru o listă serioasă, credibilă vizavi de candidații ce ne vor reprezenta în Parlamentul Europei. Avem nevoie de respect în marea familie europeană și cred eu că valorile României pot fi susținute și transmise prin acești eurodeputați ai noștri.

Pe plan local, Reșița, reșițenii au nevoie de susținere în ce privește demararea și mai ales implementarea proiectelor cu finanțare europeană și cred că toate acestea se vor întâmpla cu această listă în care eu cred și cu acești europarlamentari activi. România merită să fie respectată, să fie tratată ca o adevărată țară europeană, nu doar de un rang doi, iar toate acestea se pot face prin vocile europarlamentarilor noștri”, a declarat Mihai Stepanescu, în urma votului.

În ce privește prezența scăzută de la urne, edilul-șef a spus că până la închiderea secțiilor mai este destulă vreme, iar oamenii, cel mai probabil, vor merge să voteze pentru viitorii europarlamentari, care vor reprezenta România la Bruxelles.

Și președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, și-a anunțat prezența la urnă astăzi, la ora 11.00, la Liceul de Matematică-Fizică, însă a trebuit să părăsească orașul la prima oră a dimineții pentru o deplasare la București.

S-a votat și la Caransebeș!

Și la Caransebeș, oficialii județului s-au mobilizat și au pus ștampila pe buletinul de vot. Edilul-șef al municipiului, Marcel Vela, s-a deplasat la urne alături de deputatul PNL Laurențiu Tocuț.

,,Am votat astăzi pentru ca România să fie reprezentată cu cinste în Parlamentul de la Bruxelles, am votat pentru candidați care se pricep și țin cu România și cu românii. Nu în ultimul rând, am votat pentru ca prezența la vot în România să fie printre cele mai bune din Europa, pentru că trebuie să fim solidari, patrioți și le arătăm celorlalte națiuni că ne preocupă și ne pasă de ceea ce se întâmplă cu viitorul nostru”, a spus Marcel Vela, imediat după ce a votat.

marcel vela la vot vela la vot

Prefectul județului a votat tot la Caransebeș, municipiu în care își are domiciliul. ,,Am votat pentru România, am votat pentru Europa, am votat pentru județul Caraș-Severin, am votat pentru ca interesul cetățenilor din județul nostru, cel al românilor să fie bine reprezentat într-o instituție puternică, așa cum este viitorul Parlament European. Am votat pentru viitorul copiilor noștri”,a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

silviu hurduzeu la vot hurduzeu la vot

Cel mai matinal oficial care s-a prezentat la urne a fost vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova. Imediat după ce secțiile de votare s-au deschis, acesta a votat și i-a îndemnat și pe cărășeni să facă același lucru.

,,Pentru niște alegeri cu adevărat europene sunt convins că astăzi cetățenii României vor participa la vot și cred că au înțeles importanța acestor alegeri datorită contextului în care ne aflăm (…) Sunt o persoană matinală, am venit la urne atunci când s-au deschis”, a spus Iova în această dimineață.

 Valeria Schelean, la Obreja
Deputatul PDL a votat pe listele suplimentare din comuna Obreja, acolo unde astăzi au loc și alegeri locale, după ce fostul primar al localității a decedat. Parlamentarul s-a deplasat la secția de votare, alături de candidatul partidului la funcția de primar.

valeria schelean

,,Am votat azi în comuna Obreja, alături de candidatul PDL la alegerile locale. Susțin cea mai bună echipă de europarlamentari, dar și tinerii care vor și pot să facă performanță în administrația publică!”,  a declarat democrat-liberala pentru www.expressdebanat.ro.