DEMISIE. Opriţa, noul antrenor la Metalul!

Notele de plată ale fotbaliştilor campioni la şpriţ sunt achitate din bani publici, dar pentru escapadele lor a plătit şi antrenorul Marian Pană.

Rezultatele, dar mai ales evoluţiile foarte slabe de pe teren propriu înregistrate de rosso-neri în play-off-ul Ligii a II-a l-au costat pe antrenorul Marian Pană. Acesta s-a despărţit de Metalul, echipa fiind pregătită începând cu această dimineaţă de Daniel Opriţa, care va continua să fie şi jucător la echipa din Valea Domanului. Directorul general al rosso-nerilor, Jean Turmacu, a confirmat schimbările de la nivelul băncii tehnice: „Ne-am despărțit de Marian Pană, Costel Pană, Carol Gurgu și de preparatorul fizic și începând de astăzi, Daniel Oprița și cu Apostol se vor ocupa de destinele formației. Oprița va fi principal, iar Apostol secund. Nu am avut nimic ce să îi reproșăm lui Marian Pană,  contractul lui a fost pe un an de zile, și-a îndeplinit obiectivul de a ne clasa în primele șase. Obiectivul pus după intrarea în play-off nu s-a concretizat, șanse nu mai sunt și asta este… Daniel Oprița poate reprezenta și varianta pentru sezonul viitor, momentan el și cu Apostol sunt până la finalul play-off-ului”.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a comentat pentru expressdebanat.ro schimbările făcute la nivelul băncii tehnice a echipei din Valea Domanului, echipă susţinută şi de la bugetul local. ,,Este decizia acţionarului principal, a domnului Rufă, dânsul l-a adus pe domnul profesor Pană. Ne-am şi bucurat, de câteva ori ne-am şi întristat, dar e adevărat că în ultimele etape echipa parcă nu a mai mers aşa cum ne-am fi aşteptat, deşi erau meciuri cu miză. Nu vreau să comentez prea mult, eu personal m-am înţeles bine şi cu domnul Pană, îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut bine la această echipă. Este un nume în fotbalul românesc, dar din păcate rezultatele nu iartă pe nicicare dintre noi. Se pare că nici pe dânsul nu l-a ocolit această decizie. În rest, ce pot să-i spun, mult succes pe unde va lucra dânsul”, a declarat edilul-şef.

În ceea ce priveşte numirea lui Opriţa în funcţia de antrenor principal, primarul Stepanescu nu a făcut prea multe aprecieri, fiind convins că rezultatele vor dovedi dacă a fost o alegere inspirată sau nu. ,,Sper să ne reorganizăm, sper să fie luată o decizie bună în viitor vizavi de echipa noastră. În ceea ce mă priveşte pe mine, cred că voi convinge şi Consiliul Local vizavi de susţinerea fotbalului reşiţean şi, de ce nu, cărăşean. Îi doresc mult succes lui Daniel Opriţa, e un fotbalist care s-a consacrat la Reşiţa, a evoluat la atâtea alte echipe importante. Mă bucur pentru el, este o provocare pentru Daniel Opriţa, pentru Apostol, un alt fotbalist pe care eu îl respect. Am înţeles că el va fi secund. Să vedem ce rezultate vor fi obţinute, mai ales că avem de-a face cu nişte meciuri extrem de importante”, a afirmat Stepanescu.

Totodată, l-am întrebat pe primarul Reşiţei dacă avea cunoştinţă despre escapadele repetate ale fotbaliştilor de la Metalul. A mărturisit că n-a aflat despre astfel de lucruri, dar a indicat vinovaţii în această situaţie: ,,Nu cunosc. Ar trebui să existe un regulament de ordine interioară, iar cei responsabili de toată activitatea jucătorilor, de conduita lor, de comportamentul lor ar trebui să fie antrenorul principal şi tot stafful lui tehnic”.

Mai bine pentru toată lumea

Marian Pană a explicat, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, motivele plecării sale și a întregului staff tehnic din Valea Domanului. ,,Am avut o discuţie cu domnul Rufă, o discuţie constructivă, fără alte lucruri, şi am considerat că e momentul să nu mai fiu antrenorul Metalului. Consider că e mai bine aşa. Le mulţumesc tuturor pentru colaborarea bună pe care am avut-o. Din punctul meu de vedere, cred că am făcut o treabă bună spre foarte bună. Le doresc mult succes în continuare. Poate că e mai bine aşa pentru toată lumea. Sunt mândru de ceea ce am realizat la Reşiţa. Sigur că se putea şi că îmi doream mai mult. Le-am mulţumit băieţilor pentru colaborare şi, cu siguranţă, m-aş întoarce cândva la Reşiţa să antrenez, pentru că m-am bucurat şi de multe lucruri frumoase aici”, a declarat Pană.

S-a ratat o şansă uriaşă!

Express de Banat a stat de vorbă şi cu Dorinel Munteanu, numărul 1 la Metalul, despre schimbările de la nivelul băncii tehnice. ,,Nu mi-aş fi dorit să fie o schimbare de antrenor, dar rezultatele din ultimul timp au fost sub aşteptările tuturor. Eu sper într-un şoc la echipă, deşi şansele sunt foarte, foarte mici de a mai prinde un loc trei. E foarte greu. Am avut foarte mare speranţă, dar echipa împreună cu cei care s-au ocupat de ea nu au reuşit să ducă această presiune, deşi am avut o şansă enormă. Am câştigat un singur punct acasă şi îmi pare rău”, a spus cel pe care patronul Cătălin Rufă îl compară cu Alex Ferguson pe vremea când era la Manchester United.

Doar pe bancă sau şi în teren?!

Dorinel Munteanu are o relaţie specială cu Daniel Opriţa, noul antrenor principal al echipei, şi îi va da o importantă mână de ajutor. ,,Pentru Daniel este prima experienţă de acest gen. El are capacitate şi dorinţă, dar sunt foarte importante cele trei jocuri care au mai rămas. Deşi e destul de tânăr, şi-a dorit acest lucru, şi conducerea administrativă, patronul, toată lumea i-a dat încredere pentru ultimele etape lui şi lui Apostol, care e un jucător cu foarte mare experienţă, care ştie vestiarul, dar care are probleme medicale. Eu cred că vestiarul e cel mai important. Nu ştiu dacă va continua să şi joace. Ar fi o dublă responsabilitate, eu am fost şi antrenor şi jucător şi ştiu ce înseamnă asta, dar voi discuta cu el să văd. Îl voi susţine şi pe el, aşa cum am făcut şi cu Pană”, a afirmat Munteanu.