Reșițenii din Diaspora au fost umiliți la vot. La Paris au stat 10 ore la coadă! 

explo 1000x200

Spre deosebire de primul tur, numărul reșițenilor care au putut să voteze duminică peste granițele țării a fost mai mare, dar nu cu mult.

Reșițenii care locuiesc în străinătate au ținut la curent reporterii Express de Banat cu stadiul cozilor de la secțiile de votare pe tot parcursul zilei. Pozele care au ajuns pe adresa contact@expressdebanat.ro sunt din Graz, Montreal, Chicago şi Paris. Potrivit posturilor centrale de televiziune, cozi au fost mai peste tot în afara granițelor țării și s-a votat cu mare greutate, însă nici ploile și nici ninsoarea nu i-au oprit pe români să-și exprime opțiunea pe buletinul de vot.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646993341924″]
Franţa, Paris

„Aproape 10 ore am stat la coadă să putem vota. La ora 7.40 am fost în fața secției, iar efectiv votul l-am acordat după ora 17.00. În spatele nostru au mai fost cunoscuți, dar nu cred că au mai fost la fel de norocoși”, a spus o reșițeancă stabilită în Franța.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646997079243″]
Canada, Montreal

Și la Montreal cozile au fost de kilometri. Reșițenii stabiliți acolo însă au renunțat să mai voteze după câteva ore, din cauza ninsorii. „Am copil de numai câteva luni. Oamenii s-au organizat la coadă și am putut să avansez 500 de metri, dar chiar și așa mai aveam de așteptat în frig aproximativ 3 ore, după calculele votanților, și am renunțat. Lumea a stat civilizat la cozi, nu și-a pierdut calmul. Oamenii erau ușor amuzați, dar hotărâți să voteze”, a spus o altă reșițeancă, stabilită în Canada.

gratz
Austria, Graz

La Graz, reșițenii au stat aproximativ 4 ore la coadă să poată pune ștampila pe buletinul de vot: „Am stat aproximativ 4 ore la coadă. Ne așteptam să fie mai multe cabine și mai multe ștampile, dar au fost doar 2, iar ceea ce ne-a uimit a fost absența perdelelor de la cabinele de vot. Tineretul s-a mobilizat foarte bine la secția la care am votat eu. Declarațiile pe propria răspundere s-au împărțit celor care stăteau la rând să poată fi completate”.

 

Și în secțiile de votare din Statele Unite ale Americii reșițenii au înfruntat cozile, dar au așteptat calm să le vină rândul la vot. În secţiile din Chicago, reşiţenii au stat mai puţin la rând, aproximativ 2 ore.

sua
SUA, Chicago

banner 970 x 250

Comments

  1. butaru marin says:

    dam si un ministru afara ,ca e neputincios problabil din cauza varstei,dar trebuiau amandoi ajutati si de BEC ,de acolo NIMENI nu e tras de maneca,PROBABIL ca ei sunt ai lui tati…….CFu stima multa!