Klaus Iohannis este noul preşedinte al României. Vezi cum au votat cărășenii!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Victor Ponta și-a recunoscut înfrângerea! Deși sondajele de opinie l-au dat învingător, rezultatul votului a răsturnat spectaculos estimările  în favoarea candidatului ACL, Klaus Iohannis.

În organizaţiile din Caraş-Severin ale celor două partide starea de spirit este diferită. Dacă la PSD e mare tensiune, la ACL se sărbătoreşte deja victoria lui Iohannis. Liderul liberalilor, Marcel Vela, e convins că zarurile au fost deja aruncate. „Vreau să mulţumesc celor care au votat astăzi, care s-au prezentat la vot. Faţă de turul întâi, în judeţul Caraş-Severin prezenţa a fost mult mai mare, motiv pentru care trebuie să aducem aceste mulţumiri cetăţenilor din judeţul Caraş-Severin şi, evident, celor care au votat cu ACL şi candidatul Klaus Iohannis. La nivel naţional, pe baza exit poll-urilor anunţate de televiziunile naţionale, este evident că pentru noi Klaus Iohannis este câştigător, având în vedere că aceste cifre sunt de la ora 19.30 şi nu este evaluată Diaspora, ceea ce înseamnă într-o consecinţă logică faptul că noul preşedinte al României se numeşte Klaus Iohannis. Sunt convins că vor urma cinci ani cu o altfel de Românie, cu un altfel de preşedinte, cred că după ce atâta vreme am semănat vânt şi am cules furtună, după 25 de ani a venit momentul să semănăm grâu şi să culegem pâine”, a declarat Vela.

Victoria e sigură și în Caraș-Severin!

Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, a declarat pentru www.expressdebanat.ro că în exit poll-urile din județ, Klaus Iohannis a învins cu 53 la 47 la sută. ,,Este o victorie pentru redemocratizarea României și pentru redarea spiritului antreprenorial, dizolvarea statului polițienesc și încetarea vrajbei politice. Este o victorie a dreptei politice în Caraș-Severin!”, a spus vicepreședintele liberal.

Exit poll-urile făcute în județ indică faptul că Iohannis a învins și la Reșița cu 12.000 la 9.000 de voturi, dar și la Caransebeș cu 56 la 44 la sută.

„Suntem optimişti, avem motive să fim optimişti. Ceea ce le-am cerut noi reprezentanţilor noştri din secţiile de votare a fost vigilenţă maximă în tot ce înseamnă numărătoarea voturilor. Avem cei mai buni oameni, astfel încât să nu lăsăm nicio urmă de fraudă în Caraş-Severin. ACL a depus plângeri, a făcut sesizări pentru toate neregulile din procesul electoral, aşa încât suntem pregătiţi să facem faţă oricăror încercări de fraudă din partea PSD-ului”, a declarat Valeria Schelean, copreşedintele ACL Caraş-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648907421219″]

Victorie și la PSD Caraș-Severin

1000x100 casa brutarului

Social-democrații nu se așteptau ca rezultatul alegerilor prezidențiale să fie atât de strâns, însă și-au revendicat victoria, chiar dacă, puțin rezervați.

,,Am condus alături de Mihai Stepanescu campania electorală în Caraș-Severin, campanie care s-a încheiat de numai 7 minute și apreciez graba dumneavoastră de a ne solicita declarații de presă în momentul în care au apărut exit-poll-uri pe televiziunile naționale. 2 dintre casele de sondare l-au indicat câștigător pe Victor Ponta, una dintre ele a dat un scor egal. Mie nu îmi rămâne decât să comentez un exit-poll și nu un rezultat al acestor alegeri. Sigur că îmi exprim bucuria pentru faptul că acum câteva secunde Liviu Dragnea, președintele executiv al partidului, pe care îl știu un om extrem de riguros în afirmații, a spus că Victor Ponta a învins la diferență foarte mică. De fapt, după cum ați văzut și acum 5 ani, nu te întreabă nimeni cum ai câștigat, ci doar dacă ai câștigat sau ai pierdut. Rezultatul, sincer să fiu, nu mă satisface. Nu mă satisface pentru că eu speram într-o diferență mai mare, pentru că am încercat să facem dreptate până la capăt și am încercat să aducem România în topul țărilor din UE cu creștere economică și nu numai, iar legat de județul Caraș-Severin, pentru noi este extrem de importantă această victorie pentru că ne dorim să continuăm proiectele începute pe Ministerul Dezvoltării cu finanțări guvernamentale, cu finanțări europene și nu știu în cazul în care rezultatul va fi defavorabil, deși nu cred, cum am putea să le continuăm, pentru că sunt în număr extrem de mare. În momentul de față, estimez că în Caraș-Severin PSD și Victor Ponta au câștigat alegerile, dar, repet, în momentul de față comentăm sondaje de opinie și estimări personale”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, la închiderea secțiilor de votare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649326513105″]

UPDATE 1 – La nivelul judeţului Caraş-Severin, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat, conform numărătorii paralele a acestei formaţiuni politice, cu 52% din opţiunile electoratului, în timp ce contracandidtul său, Victor Ponta, din partea PSD-UNPR-PC, a obţinut 48% din voturi.

FOTO: pressalert.ro

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu rezultatele finale ale votului!

expres banat 1000x100 (2)

Comments

 1. Vasile says:

  Antologica ultima poza, cu conducerea PSD Caras-Severin urmarind declaratia presedintelui Iohannis. As vrea sa-i vad fala lui Cavadia

 2. pixar says:

  Judetul CS e un judet de asistati social, de pensionari diabetici, de bugetari indopati serios cu bani publici avand si o medie scazuta de educatie. Iata de ce aici nu poate castiga dreapta. Ce s-a intamplat acum e din cauza mobilizarii celor care mai gandesc, fiind un raspuns la riscul care exista de a se creea un megapartid format din scursura borfasilor. Dl Mocioalca sa il ia de brat pe Frunzaverde si sa ne paraseasca cat mai curand, pentru ca era foarte aproape ca interlopul FV sa treaca de partea PSD. DNA, asteptam lanturile si aici in judet.

 3. alegator says:

  Trebuie sa recunoastem, nici cei mai optimisti, nu ne asteptam la asemenea diferenta de 10 procente!Am sperat ca va castiga Iohannis si uite ca poporul roman stie ce vrea!!nseamna ca mai avem demnitate si nu ne este frica de dragnea,mocioalca,stepanescu,benga,crina si toaya sleahta lor de COMUNISTI!Ati pierdut increzutilor,indispensabililor,atoatestiutorilor!Si va mai urma dezastrul pt. voi,la viitoarele alegeri.Dar pana atunci.aveti grija sa nu va pice guvernul de incompetenti!

 4. alegator says:

  Trebuie sa recunoastem, nici cei mai optimisti, nu ne asteptam la asemenea diferenta de 10 procente!Am sperat ca va castiga Iohannis si uite ca poporul roman stie ce vrea!!nseamna ca mai avem demnitate si nu ne este frica de dragnea,mocioalca,stepanescu,benga,crina si toata sleahta lor de COMUNISTI!Ati pierdut increzutilor,indispensabililor,atoatestiutorilor!Si va mai urma dezastrul pt. voi,la viitoarele alegeri.Dar pana atunci.aveti grija sa nu va pice guvernul de incompetenti!TOATA CINSTEA SI MULTUMIREA DIASPOREI care a avut cea mai mare contributie la acest rezultat.Bravo ROMANI DE PRETUTINDENI,n/ati lasat tara pe mainile mincinosilor!!