Singura universitate din Caraş-Severin a fost onorată, încă o dată, cu rezultate deosebite în urma unei competiţii internaţionale. Reşiţeanul Andrei Mihăilescu şi-a adus contribuţia aici pornind de la o simplă idee.
„Sesiunea de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti” de la Sibiu i-a adus lui Andrei Mihăilescu un premiu deosebit. Acesta este student în anul doi, la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic” din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” şi, cu multă trudă şi interes, a reuşit să urce în topul international al câştigătorilor la cea de-a 19-a ediţie SECOSAFT, desfăşurată la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Cu lucrarea „Salcia energetică, alternativă economică la încălzirea pe gaze naturale în instituţiile publice” Andrei s-a ales cu premiul I la secţiunea „Management şi economie”. Pornind de la un simplu exerciţiu, studentul şi-a pus în practică aptitudinile şi profesionalismul şi a demonstrat că, atunci când îţi doreşti cu adevărat un lucru, se poate. Acesta a ales subiectul ţinând cont că, în ziua de azi, toată lumea caută o economie mai bună şi ecologie în acelaşi timp.
CITEŞTE ŞI: STUDENȚII REȘIȚENI, APRECIAŢI DE EUROPA!
„Având în vedere întâmplările care apar în ziua de azi şi preţul gazului metan, am considerat că într-adevăr trebuie căutată o alternativă la acest lucru. Împreună cu domnul profesor am reuşit să găsim o alternativă pe care apoi să concepem această lucrare. A fost doar o simplă idee la început, apoi am cules datele şi mi-am dat seama că mă interesează foarte mult acest subiect. De fapt, este un subiect foarte interesant pentru fiecare dintre noi, şi nu doar pentru mine”, a precizat pentru expressdebanat.ro Andrei Mihăilescu.
Cum a conceput lucrarea?
Fiind mult prea interesat de subiect, ideile nu au ezitat să apară în mintea studentului. „Am realizat şi un studiu de caz pe Universitatea „Eftimie Murgu”, care, practic, este o instituţie publică în care s-ar putea implementa acest subiect. După studiu am efectuat şi calculele necesare pentru a observa economia care se poate obţine după implementarea acestui proiect. Desigur, rezultatele sunt foarte bune. În urma lor, am realizat că în doi ani investiţia va fi amortizată, iar apoi totul va fi doar economie”, a mai explicat câştigătorul SECOSAFT.
Lucrarea reşiţeanului Andrei Mihăilescu a fost coordonată de asist.univ.dr.ing. Valentin Nedelea, din cadrul universităţii din oraşul de pe Bârzava.