Video/Foto: Bătrâna doamnă, umilită în Valea Domanului!

Metalul Reşiţa a trecut fără emoţii de UTA Arad în ultimul meci al sezonului regulat din Liga a II-a de fotbal.

Cândva un veritabil derbi al Vestului, meciul dintre Metalul Reşiţa şi UTA Arad a fost de data aceasta unul fără istoric. Rosso-nerii au controlat jocul de la un capăt la altul şi s-au impus de o manieră categorică, 4-0, după 1-0 la pauză. Fără să mai conteze în clasament pentru niciuna dintre cele două formaţii, meciul din Valea Domanului a fost, practic, lipsit de miză şi asta s-a văzut. Mai ales că reşiţenii au deschis repede scorul, prin Stoica, în minutul 4. Vasile, unul din cei mai buni jucători ai lui Pană, a făcut 2-0 la un sfert de oră după pauză. Enciu şi Mureşan au majorat scorul în ultimele zece minute de joc.
Metalul a încheiat în forţă un campionat în care a evoluat peste aşteptări. Marea provocare vine însă abia acum, pentru că Reşiţa are un culoar excelent spre Liga I şi ar fi păcat să nu se profite de el. „Sunt mulţumit de ceea ce s-a întâmplat până acum, dar nu mă mulţumesc cu atât. Dacă am ajuns până aici, sunt convins că ne dorim cu toţii să mergem mai departe”, a spus Pană.

În play-off, Metalul intră de pe locul patru, cu 13 puncte. Formaţia reşiţeană e devansată, în ordine, de Universitatea Craiova (17 p), Gloria Bistriţa (16 p) şi ASA Târgu Mureş (15 p). Vâlcea e pe cinci, cu 12 puncte, iar FC Olt, pe şase, cu doar 9 puncte. Prima etapă a play-off-ului se joacă pe 18 aprilie, când echipa lui Pană se deplasează la ASA Târgu Mureş. O săptămână mai târziu joacă tot în deplasare, la Slatina. În 3 mai, în Valea Domanului vine CSM Râmnicu Vâlcea, echipa care l-a impresionat cel mai mult pe Pană. Patru zile mai târziu, Metalul merge pe terenul liderului actual, CS Universitatea Craiova, iar peste alte trei zile ne vizitează Gloria Bistriţa. Din 17 mai încep meciurile retur.