Reşița se face de râs! Ruşine tuturor: jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor!

Metalul Reşiţa a pierdut astăzi, în prima etapă din Liga a II-a, ediţia 2015-2016, cu scorul de 0-5 (0-3), chiar pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare.

Haosul de la nivelul acţionariatului s-a instalat repede în vestiarul echipei şi Metalul Reşiţa s-a înscris încă de la debut cu şansele cele mai mari pentru titlul de ruşinea campionatului. Principala vină aparţine, fără îndoială, celor care ar trebui să asigure partea financiară şi care preferă se paseze hârtii între Reşiţa şi Bucureşti, să se invite la tot felul de întâlniri lipsite de sens, să se ameninţe şi să se ia peste picior. În aceste condiţii, Marian Pană a scăpat lucrurile de sub control, parangheliile din aproape fiecare seară resimţindu-se la ora jocului de azi. Mai mult decât atât, jucătorii care au de primit salarii pe câteva luni intind tupeul la maximum şi se antrenează şi joacă doar când şi cum au chef. Şi atunci, acest 0-5 nu ar trebui să surprindă pe nimeni, pentru că e loc şi de mai rău. E greu însă de înţeles de ce toate astea după două sezoane în care Reşiţa a terminat sus.

Metalul a început cu Zimmerman – Robert Cristian, I. Popescu, Nogo, Aniţoiu – Feher, Chiţu – Szabo, Săndescu, Ponoran – Ad. Ionescu şi nu s-a mişcat chiar rău în primele minute. Gradele ridicate de astăzi, dar mai ales din timpul săptămânii, şi-au spus până la urmă cuvântul. Tătaru a lovit primul. Dar doar bara porţii lui Zimmermann. Iuhas însă nu a mai iertat. În minutul 21 Boştină a făcut deja 0.2 şi tot el a marcat pentru 0-3 cu puţine secunde înainte de pauză. Imediat după reluarea jocului, Faur a marcat pentru 0-4, dar scorul final avea să fie şi mai sever, 0-5, autor Cadăr.

Antrenorul Marian Pană a ignorat o vreme apostrofările venite din tribună, dar când în colimator au intrat puştii proveniţi de la CSM Şcolar Reşiţa a răbufnit: „De ce îi înjuraţi pe copiii ăştia?! Sunt copiii voştri, ai Reşiţei! Sunt crescuţi aici, de voi! Eu antrenez ce am!”

Jaloane pe teren

La conferinţa de presă de după meci, antrenorul Metalului nu a mai iertat pe nimeni şi a spus lucrurilor pe nume: „Nu sunt supărat, dar normal că mă simt puţin jenat de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Încerc din răsputeri să iau aproape întreaga vină asupra mea. Sunt vinovat pentru că eu antrenez echipa, eu reprezint echipa. Încerc să le găsesc scuze jucătorilor şi mă străduiesc să mă abţin de la multe comentarii vizavi de ei. Cred totuşi că avem un grup de jucători buni, dar sunt alte lucruri care s-au întâmplat şi se întâmplă şi care mă depăşesc pe mine. Îmi pare foarte rău, am început jocul bine, chiar am crezut că putem să câştigăm. Jucători care au evoluat foarte bine cu UTA astăzi au fost jaloane pe teren. Îi respect foarte mult pe jucători, dar sunt jucători care nu se respectă între ei, cum e cazul lui Manole, care a refuzat să facă parte din lot când a văzut că nu e titular, cum e cazul lui Liuba, care a refuzat să intre când Aniţoiu a cerut schimbare. Nu ai cum să refuzi să intri în teren. Ar trebui să ne simţim jenaţi cu toţii, jucători, antrenori, conducători, inclusiv cei care au venit în tribună şi au început să mă înjure de când a început meciul. Nu e echipa lui Pană, e echipa Reşiţei, e echipa oraşului, şi dacă s-a făcut cineva de râs s-a făcut Metalul Reşiţa! Cât voi fi eu la echipa asta, Manole nu mai are ce căuta. Liuba a refuzat să intre. Din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta la echipa asta. Dacă şefii hotărăsc altceva, atunci să răspundă ei de rezultate! E jenant pentru toţi!”

Pană a mai lansat un avertisment, confirmând că niciun fotbalist de la Metalul nu moare de foame: „Patronul a băgat mâna în buzunar şi le-a dat bani jucătorilor chiar înainte de meci. Nu sunt lăsaţi să moară de foame, să ştiţi! Au primit un salariu, bani de drum, a mai băgat patronul mâna în buzunar, a mai dat şi primăria…”

Municipalitatea şi-a făcut treaba!

Înfrângerea ruşinoasă de astăzi a generat imediat şi o reacţie de la Cabinetul Primarului Mihai Stepanescu: „Acest rezultat nu ne face cinste. Noi, Primăria Municipiului Reşiţa şi Consiliul Local, am făcut tot posibilul ca meciul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. În cea mai recentă şedinţă de consiliu local s-a aprobat alocarea sumei de 600.000 de lei, din care 50.000 de lei au fost deja plătiţi. Obiectivul pe care ni-l propunem e menţinerea în Liga a II-a”.

Comments

 1. gugulan says:

  echipa va fi desfiintata daca continua in ritmul asta,aceasta echipa nu mai este sustinuta nici de galerie,au fost 150 de spectatori(intrarea libera),la Caransebes au fost 800(intrarea a costat 7 lei)…si rezultatele nu pot fi comparate…

 2. eu says:

  bine ca de paranghelii au bani …liuba e un copil cuminte si e de respectat pt ca a refuzat sa intre in teren [ titulari sunt betivanii ] … bani nu a dat rufa inainte de meci , bani a virat primaria joi…de foame nu mor dar sunt in coma…in sfarsit un articol foarte corect

 3. eu says:

  mai aud ca cota la pariuri a fost foarte mare

 4. rosca says:

  rufa mereu a spus ca muta echipa la severin , la snagov , campina, buftea . in conditia in care rufa poate muta echipa,cum este echipa resitei domnule pana ?

 5. Cetățeanul says:

  Bravo Stanciule!Întrebare?La ce nu se face de râs Reșița?

 6. suporter says:

  d-le Pana apuca-te de altceva nu este fotbalul de tine,pe unde ai fost ai facut praf atat echipele cat si fotbalisti cu renume,fapt concret intamplat ieri la meci,cum sa stea rezerve fotbalisti care au fost titulari meci de meci in campionatul trecut? unul dintre ei a fost si jucatorul etapei de vreo trei ori,deci experienta isi spune cuvantul.RUSINEEEE

 7. Gabi says:

  Marele Liuba a refuzat sa intre pe teren, wtf, asta e intradevar vedeta daca isi baga sula in toti si nu vrea sa joace.

  Hai marele antrenor Pana sa vedem cum gestionezi situatia in care un jucator nu vrea sa intre pe teren, sunt curios daca va mai face parte din lotul resitei.

  De ce nimeni nu are curaj sa spuna despre betivii din echipa, despre acei jucatori care noapte de noapte stau si beau… nimeni nu scoate nici un cavand desi garantat toti stiu despre asta.

 8. resitean says:

  suporter apuca-te tu de table ca la fotbal esti penibil.tu il vezi pe Manole fotbalist???!?!?!?!?!? inseamna cu ai treaba cu fenomenul.Auzi la Manile jucator de paie ca nu sta pe banca.Ba penibilule Manole esti 0 fotbalist si 0 caracter dupa ce ca esti slab mai faci si gesturi.situatia creeata e vina tuturor.Resita are interdictii la transferuri nu au putut semna toti jucatorii aflati in pregatire.aici spun de Lazea Cioran Szilagy juniorii Szijj Banac si Negrila si alti jucatori cu care resita arata mult mai bine.

 9. Podsekalnikov says:

  O fi chiar atat de grav ca Resita sa nu aiba echipa de fotbal? Sau in mentalitatea colectiva ,,macar atat sa mai avem si noi!”?

 10. cris says:

  mai tu ‘resiten ‘ de ce nu te apuci si tu de table ? mai pai negrila e jucatorul nostru sau al pandurilor din tg jiu ? hai da cu zaru ca la fotbal nu te pricepi

 11. suporter says:

  nu-i nimic le cistigam pe toate cele ce vor urma.

 12. cris says:

  ala din poza e szabo ? cred ca tine ” rufa ‘pe frunte
  ca-l doare capu de la bautura

 13. suporter says:

  bai resitean la ce meciuri te-ai uitat tu??cred ca in nici-un caz la cele cu Resita.te intreb cate pase de gol si goluri a dat Manole campionatul trecut de este O fotbalist?????are dreptate cris esti catastrofa la fotbal.problema mare este antrenorul nu jucatorii,cat a fost Oprita totul a mers bine pana a aparut acest Pana(no name) care a facut praf echipa

 14. resitean says:

  tocmai pentru ca este al pandurilor negrila nu poate fi imprumutat la resita.resita poate lua doar jucatori liberi de contract.dar voi habar nu aveti.ce pase decisive are Manole ma? are 80 de kg.pe vremea lui oprita erau jucatori(Dandea Buhaescu Adi Ionescu Tataru Vasile Visan Enescu Barbulescu)jumatate de echipa.Manole juca doar pentru ca era U21.Da vedeta Manole ca a venit si a facut antr 2 sapt doar si are pretentii sa joace titular.Lasati fotbalul ca aici nu e play station sau manager.@ suporter Manole are 2 goluri anul trecut (o performanta inegalabila pentru liga a 2 a)