Debut în stil italian

FC Caransebeş 1913 s-a impus astăzi, în prima etapă a Ligii a II-a de fotbal, pe Stadionul Municipal „Teiuş”, cu scorul de 3-1 (0-1), în faţa formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea.

Gugulanii nu au impresionat deloc în prima repriză a meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar reacţia palidă venită după golul primit anunţa mai degrabă un nou eşec, după cel cu cântec, după cum spun gurile rele, din partida de cupă cu Ripensia. După pauză însă, cu presiunea rezultatului pe umerii lor, caransebeşenii au dat dovadă de o eficienţă aproape maximă şi au întors spectaculos rezultatul.

Italianul Giovanni Pissano a mizat pe Pascal – Răducu, Suciu, Buşu, Livan – Proşoagă, Cârstoiu – Lupu, Stoica, Stelitano şi Roman, dar numai după cinci minute a fost obligat să schimbe. Suciu a plecat direct la spital pentru a-i fi aplicate nişte copci în bărbie după un duel mai tare pentru balon, locul său fiind luat de Telecican. Asta a contat însă mai puţin, trupa lui Alex Pelici dominând uşor în continuare jocul. Golul a picat după o jumătate de oră de la startul partidei. Firţulescu a bătut bine un corner, defensiva gugulană a respins slab, iar Dumitraşcu l-a bătut cu un şut frumos din interiorul careului pe Pascal.

Repriza secundă a început cu alţi doi jucători ajunşi la ambulanţă, Tomozei, de la Vâlcea, şi Buşu, de la FC Caransebeş, ambii ieşiţi din joc cu ameţeli puternice în urma unui contact violent. Pissano a mutat inspirat şi atunci când nu a fost forţat de vreo accidentare. Cu jumătate de oră rămasă de jucat, acesta a preferat viteza lui Săulescu în locul creativităţii lui Roman şi socotelile i-au ieşit, olteanul făcând poate cea mai bună repriză de când e la Caransebeş. Golul egalizator a picat firesc după aspectul jocului, în minutul 62, Răducu marcând cu capul din interiorul careului. Două minute mai târziu a ieşit la rampă Stoica, omul meciului. Acesta a insistat la o minge degajată lung şi i-a obligat pe fundaşii oaspeţilor să greşească. Impardonabil, până la urmă. Tot el a executat penalty-ul obţinut şi gugulanii au trecut în avantaj. Socotelile le-a închis definitiv Săulescu, cu 15 minute înainte de final, marcând cu capul după o lovitură de colţ la care a fost lăsat nemarcat. În prelungiri, Caransebeşul a mai avut două situaţii uriaşe de gol, dar până la urmă acest 3-1 a mulţumit până şi cel mai critic microbist gugulan.


A spionat degeaba!
Alex Pelici a plecat dezamăgit de la Caransebeş, deşi venise foarte optimist. „După o repriză bună nu credeam la pauză că vom pleca fără punct sau puncte. În a doua repriză am luat două goluri din două faze fixe și un penalty dintr-o degajare dată într-un moment al atacului nostru. Din păcate plecăm cu mâna goală. Astăzi ne-am bătut singuri, ăsta e adevărul, greșeli impardonabile, lipsă de marcaj la cele două faze fixe. Felicitări lor că au crezut în șansa lor până la sfârșit și pentru efortul depus. Ei ne-au bătut în patru jucători și unul dintre ei a fost Stoica. La 2-1 mie mi s-a părut că am avut un penalty clar ca lumina zilei. Nu are rost să ne ferim să spunem, la 2-1, penalty clar la Bratu și pot să bag mâna în foc pentru asta, s-a văzut clar când îl trage în careu. A fost penalty clar. Asta e părerea mea. Sunt frustrat pentru că i-am văzut și știam totul despre ei, nu au avut cu ce să ne surprindă, știam calitățile lui Lupu, calitățile lui Săulescu, jucător de viteză, știam ce face Stoica pentru că l-am antrenat, agresivitatea lui Cîrstoiu și a lui Bușu și știam și punctele lor slabe pe care am încercat să le speculăm. Se părea că totul merge conform planului, dar iată că nu a mai fost așa în a doua repriză. I-am văzut și cu Mama Mia, i-am văzut și cu Ripensia, știam absolut tot despre ei”, a comentat eşecul antrenorul Vâlcei.

I-a luat de urechi!
Pissano, numărul unu de pe banca gugulanilor, a explicat ce s-a întâmplat la pauză în vestiar. „Un meci foarte greu, ca toate meciurile de început de sezon, cu emoții, cu încărcătură, mai ales pentru o echipă ca a noastră, care a început pregătirea târziu. Trebuie să dau tot meritul jucătorilor care s-au dăruit cu inima, cu sufletul în teren și au obținut această performanță și această victorie minunată. La pauză a trebuit să iau echipa de urechi pentru că am văzut în prima repriză că jucătorii erau foarte timorați, erau tensionaţi, nu făceau două – trei pase. Poate a fost mai bine să luăm gol, că s-au descătușat și au reușit să facă așa cum eu le cer tot timpul. Vrem să creăm o echipă puternică, o echipă unită, care să dea tot timpul maximul și să câștige meciul. Sperăm să facem un campionat cât mai bun. Nu ne punem limite sau ambiții foarte mari, vrem să ajungem în primii cinci cu acest grup. Staful administrativ ne oferă liniștea financiară de care au nevoie și băieții au făcut tot ceea ce eu le-am cerut”, a declarat antrenorul italian.

Comments

  1. gugulan says:

    O victorie dedicata domnului Petru Fuchs,Macaroana FC cum-i place dansului sa numeasca echipa din Caransebes a invins Damila cu 3-1 dupa un joc foarte bun.Va asteptam cu drag la Caransebes sa vedet FOTBAL….!!!