Reşița s-a făcut din nou de râs din cauza fotbalului! Şi mai plăteşte şi amendă!

Incompetenţa şi nesimţirea caracteristice Văii Domanului în ultimii ani, acceptate de Primăria Reşiţa şi Consiliul Local, au adus încă o dată municipiul de pe Bârzava în atenţia ţării întregi.

CSM Şcolar Reşiţa în colaborare cu Primăria Reşiţa şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin au cerut şi obţinut organizarea Turneului Zonal Juniori „C”, la care, în perioada 4-7 iunie, pe terenurile bazei sportive „Mircea Chivu” vor evolua opt echipe: CSM Şcolar Reşiţa, CS U Craiova, CSS Slatina, CSS Turnu Măgurele, Pandurii Târgu Jiu, Electrica Timişoara, CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tricolor Drobeta. Totul a plecat de la antrenorul Petre Panescu (foto), care şi-a dorit ca echipa pe care o antrenează să joace acasă cu cele mai bune echipe din zonă. Viorel Lolea, şeful fotbalului din Caraş-Severin, a avut un cuvânt greu de spus la federaţie, astfel că Reşiţa a primit organizarea turneului. De aici, aproape totul a rămas în sarcina celor de la CSM Şcolar Reşiţa, care, ca de obicei, şi-au dat cu stângul în dreptul.

Plătiţi din banii reşiţenilor să facă performanţă, oficialii lui CSM Şcolar, care ieri ţineau ziariştii la porţile stadionului şi le interziceau accesul cu aparate de fotografiat la meciurile Metalului, club cu care tocmai ei susţin că nu au nicio legătură, legându-se de nişte amărâte de acreditări pe care tocmai clubul de fotbal trebuia să le elibereze, au fost atât de preocupaţi de acest turneu încât meciul de deschidere nu a mai avut loc. Motivul e foarte simplu. Arbitrul jocului vedetă dintre CSM Şcolar şi CS U Craiova a constatat că echipajul de pe ambulanţă s-a prezentat la şedinţa tehnică premergătoare jocului cu trei minute mai târziu decât ora oficială. Mai mult decât atât, fără documentele necesare. S-au dat telefoane, au apărut şi hârtiile, numai că după sfertul de oră acceptat de regulament. Ca atare, meciul nu s-a mai jucat şi CSM Şcolar va trebui să plătească, din banii reşiţenilor, o amendă drastică.

Ca de fiecare dată, oficialii lui CSM Şcolar au început să caute vinovaţi, dar nu în propria curte, acolo unde e aşa mare îngrămădeală că se calcă unul pe celălalt pe glezne, ci la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Care oricum a fost de acord să dea o mână de ajutor pe ochi frumoşi! Ei bine, întreaga vină aparţine organizatorului, Şcolarului din Reşiţa. Şi asta, pentru că oamenii care se ocupă de acest club sunt fie incompetenţi, fie total dezinteresaţi. Cel care a sesizat cu 20 de minute înainte de joc absenţa ambulanţei din curtea stadionului a fost antrenorul Petre Panescu. Acesta, în loc să conducă încălzirea juniorilor reşiţeni, a fost obligat să stea cu ochii mai mult după ambulanţă. Păi cine altcineva?! A atras atenţia că e deja târziu şi că nu e de glumă, mai ales după ce, cu o seară înainte, observatorul FRF a explicat clar şi chiar a repetat prevederile regulamentului. Care nici măcar nu sunt noi! Dar atât de grijulii şi de preocupaţi au fost oficialii CSM Şcolar, încât Reşiţa s-a făcut încă o dată de râs din cauza fotbalului. Deocamdată nu e clar dacă meciul va fi reprogramat, prima variantă fiind aceea că Şcolarul va pierde la masa verde cu 0-3. Păcat de munca lui Panescu şi a copiilor, de eforturile făcute de Lolea ca acest turneu să fie găzduit de Reşiţa! Păcat şi de banii pe care municipalitatea îi lasă pe mâna unor amatori! Păcat că un om ca Stănucă, după ce a demonstrat la Gloria că dacă lucrezi cu pasiune poţi construi şi cu buzunare aproape goale, păzeşte măgari cu ochi albaştri în loc să facă instrucţie cu armata din Valea Domanului care taie frunze la câini. Păcat că tupeul tânărului Bobar, care începuse curăţenia, nu a fost apreciat, ba dimpotrivă, l-a executat! Şi câte şi mai câte altele!

 

Astăzi, în Valea Domanului, se joacă următoarele meciuri:

ora 14.00 : CS U Craiova – Electrica Timişoara

ora 15.30 : CSS Turnu Măgurele – Unira Tricolor Drobeta

ora 17.00 : CSM Şcolar Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu

ora 18.30 :  CSS Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea

Comments

 1. silviu says:

  ce vina are CSM Scolar daca a intaziat ambulanta ? astia de la ambulanta sunt niste nesimtiti,zilnic vedem la TV cum mor oamenii in strada datorita intarzierilor ambulantei.

 2. Adrian says:

  Cum adica sa fie reprogramat meciul.
  In cazuri din astea meciul se termina cu 0:3.
  Ar fi si culmea sa fie reprogramat meciul.
  Sau poate la resita este un alt regulament …

 3. eu says:

  arbitri puteau avea o pana la masina , un usor accident si intarziau. in asemenea caz tot clubul sa fie sanctionat ? ce vina are clubul/echipa daca intarzie ambulanta ?

 4. resitean says:

  vina apartine in totalitate organizatorului de competitie al clubul.trebuiau luate toate masurile organizatorice cerute de frf.nu este un meci pe sate unde lasca merge si asa
  este o competitie organizata sub sigla FRF. nu exista o singura ambulanta in Resita.trebuiau luate absolut toate masurile necesare .s-a stiut din timp de organizarea acestui turneu. mari sacrificii din partea AJFCS degeaba copii aveau o sansa buna. dar din amatorism uite unde se ajunge.ar fi buna o demisie urgenta de la CSM scolar

 5. rosca says:

  de unde sa viseze clubul ca soferul de pe ambulanta vine fara buletin ?

 6. tătic says:

  CSM Şcolar Reşiţa, cu grupele de juniori A,B,C,D şi E (a nu se confunda cu echipa de seniori cu acelaşi nume din liga a 4-a!)a fost obligată să participe în campionatele naţionale regulate de juniori, fiindcă DAMILA MĂCIUCA devenită Metalul nu avea drept de participare în liga a 2-a fără a avea grupe de juniori. Deasemenea mi se pare foarte ciudat modul în care banii (un miliard pe lună)ajungeau la seniorii Metalului prin intermediul clubului şcolar… De aici scandalul Rufă – Stepanescu şi consecinţele pentru care, dacă aş fi un părinte al unui copil, aş…duce copilul la alt club, în alt oraş cu alţi oameni!

 7. fane says:

  Oameni competenti nu au ce cauta la club, nu se promoveaza competenta, doar slugarnicia si pupincurismulapropo de Stanuca care a facut treaba si la Gloria si la gradina zoologica se wede ce a realizat dar de asa oameni nu au nevoie stiu ei ca ar pica cateva capete care nuau ce cauta acolo.